* Pokud vás trápí skvrny na nerezovém nádobí, pokapejte si hadřík citronovou šťávou nebo octem a nádobí otřete, vyleštit ho pak můžete flanelem

* Skvrn po zelenině a mase na plastovém prkénku se zbavíte, když jej potřete olejem, pokapete citrónovou šťávou, necháte chvíli působit a pak opláchnete

* Chcete osvěžit barvy na svém starém koberci? Není nic jednodušší ho než je vydrbat kartáčkem, který namáčíte do octové vody. Před tím ale koberec ještě důkladně vyluxujte.

* Koženou sedačku nebo bundu vyčistíte octovou vodou. Poté je nutné předmět potřít olejem a po vsáknutí vyleštit suchým hadříkem.

* Nepěkné usazeniny vodního kamene v koupelně nebo kuchyni zničíte hadříkem namočeným do octa. Pokud jsou usazeniny například na hlavici sprchy větší, ponořte jí přes noc do roztoku s octem.

* Pokud se chystáte péci rybu a bojíte se, že bude cítit ještě dlouho po obědě po celém bytě. Uvařte vodu s octem nebo citrónem, nalijte od sklenice a nechte provonět bytem. Můžete přihodit i pár hlaviček hřebíčku.

* Nečistoty z mikrovlnky odstraníte daleko rychleji a pohodlněji, pokud v ní necháte zhruba 30 sekund působit horkou vodu s vymačkaným citrónem.

Citronová šťáva dokáže divy
Autor: Profimedia.cz

* Zápach z ledničky odstraníte tak, že do ní vložíte citron, který trochu vydlabete, a do důlku nasypete sůl

* Pokud vás trápí nevzhledné propocené »koláče« v podpaží triček a halenek, než je vyperete, namočte je do vlažné vody s octem

* Pokud jste si oblíbené tričko či halenku pokapali šťávou z ovoce, připravte si teplou vodu s citronovou šťávou a tím skvrnu vyčistěte. Skvrny od inkoustu zase pustí, když je co nejrychleji potřete směsí z citronové šťávy, vody a soli.

+ 2 rady nakonec

  • Můžete si vyrobit i domácí čisticí prostředek. Vezměte nádobu, rozdělte si ji na třetiny. Do jedné vlijte bílý vinný ocet, do dvou zbývajících citronovou vodu a promíchejte. Vzniklý čistič se dá použít na běžné domácí uklízení včetně vytírání.
  • Citronová šťáva vám půjde lépe vymáčknout, pokud jste citrón před rozkrojením důkladně prohnětli v dlaních.