V České republice v současné době drží krabičkovou dietu asi 7000 lidí, z toho 1000 je z Prahy a toto číslo den ode dne stoupá. Vyplývá to z informací odbornice na zdravou výživu Martiny Vojtíškové ze společnosti Dietavkrabičce.cz.  

V Česku dnes krabičkovou dietu nabízí 76 společností, z nichž 36 působí v Praze. Kompletní jídlo na den stojí v průměru 230-400 Kč a je to plnohodnotná strava, která obsahuje vše, co klient na daný den potřebuje,“ popisuje Martina Vojtíšková.

V praxi funguje krabičková dieta tak, že si klient objedná u některé ze společností, které tuto službu nabízejí, jídelníček na míru. Následně mu jsou dovážena jídla až do domu, nebo na určená distribuční místa, kde si je může vyzvednout. Na jeden den je určeno pět krabiček na tři hlavní jídla a dvě svačiny. Klient se tedy nemusí o nic jiného starat, než sníst danou krabičku v určený čas. Ocení to zejména ti, kdo jsou časově vytíženi a nemají čas si sami připravovat a vymýšlet svůj stravovací program.

 Kromě rozvozu krabičkových jídel nabízí stále více společností i další služby. Klienti, kteří se chtějí naučit zásadám zdravého stravování, mohou využít služeb výživového poradce; samozřejmostí jsou jídelníčky na míru, sestavené podle zdravotních dispozic a potřeb každého klienta. Součástí služeb je i neustálé rozšiřování distribučních míst, kde si mohou klienti svá jídla zdarma vyzvedávat, či možnost placení stravenkami.

 S rozvozem zdravých jídel v krabičkách má u nás zkušenost mnoho známých osobností, například herečky Ivana Chýlková a Patricie Solaříková, zpěvačky Bára Basiková a Marta Jandová nebo zpěváci Petr Kolář a Michal David.