1. Žehlení bez žehličky

Otravuje vás žehlení, kterým jen ztrácíte drahocenný čas? Košile i trička pověste na ramínkách do zavřené koupelny, pusťte horkou sprchu a po pár minutách uvidíte, jak pára krásně vypne záhyby na látce. Máte vyžehleno!

 2. Mléko a soda na žáhu

Přejedli jste se nebo snědli moc ostré jídlo a teď vás pálí žáha? Rozpusťte ve sklenici vody lžičku jedlé sody nebo se napijte studeného mléka. Mělo by se vám ulevit.

 3. Brambora na přesolené jídlo

Přepískli jste to se solí a připadá vám večeře na vyhození? Nezoufejte. Stačí do pokrmu nastrouhat jednu syrovou bramboru, a krátce povařit. Sůl se do brambory vsákne.

4. Dlouho nabitý mobil

Vybije se vám telefon, zrovna když to nejméně potřebujete? Abyste tomu zabránili, nenoste ho v náprsní kapse ani v kapse u kalhot. Teplo těla ničí baterii. Mobil mějte v kabelce a na noc ho vypnutý nechte v lednici.

 5. Nepřipálený pudink

Pudink už se vám nikdy nepřipálí, když před vařením vymažete dno kastrolu máslem. A jako bonus bude pudink vláčnější a hladší.

 6. Rychle uvařené luštěniny

Nikdy nesolte fazole, hrách a čočku během vaření. Trvalo by až dvakrát dlouhou dobu, než by změkly.

 7. Složené oblečení v kufru

Oblečení se vám během cest v kufru nepomačká, když ho proložíte hedvábným papírem. Košile navíc zůstanou bez záhybů jako právě vyžehlené, jen na ně pak nesmíte dávat těžké věci.

 8.  Nezvětralý šampus

Zbyl vám z oslavy sekt, který ztratil bublinky? Vhoďte do lahve hrozinku, šampus bude zase pěnit.

 9.  Čištění zubů bez pasty

Z tuby od zubní pasty už nic nevymačkáte a v drogerii už mají zavřeno? Poslouží vám jablko, mrkev nebo kus celeru. Musíte je ale pořádně kousat.

 10.   Místo žvýkačky petržel

Trápí vás nepříjemný zápach z úst, ale nemáte po ruce žvýkačku? Rozžvýkejte petržel, kávové zrno, pár lístků máty nebo zázvoru.

 11.  Kypřicí prášek na záclony

Jsou vaše záclony pořád zašedlé, i když je poctivě perete? Příště přimíchejte k pracímu prášku i prášek do pečiva a trochu sody, budou zase zářit čistotou.

 12. Lak na vlasy vyčistí sedačku

Čmárá si vaše dítě rádo na koženou sedačku? Šmouhy spolehlivě odstraníte, když na zašpiněné místo nastříkáte trochu laku na vlasy a po pár minutách setřete suchým hadříkem.

 13. Okurka na unavený obličej

Ponocovali jste a ráno vypadá váš obličej ztrhaně a unaveně? Nakrájejte na kolečka salátovou okurku, na pár minut ji dejte do mrazáku a pak si z ní udělejte obklad na oči.

 14. Cibule na nachlazení

Probudili jste se s rýmou, kašlem a škrábáním v krku, ale čeká vás spoustu práce? Rychle a spolehlivě vám uleví šťáva z cibule. Rozkrájejte cibuli na menší kousky, přidejte dvě velké lžíce medu a nechte pod poklopem minimálně dvě hodiny odstát. Šťávu užívejte během dne po lžičkách.

 15. Květiny, co vydrží

Jestli odjíždíte na dovolenou a nemá vám kdo zalévat květiny, položte na dno obalu květináče plenu, kterou navlhčete. Rostliny z ní budou brát vodu postupně. Řezané květy vydrží delší dobu, když do vázy přidáte rozpůlenou syrovou bramboru.

 16. Káva na kouř z cigaret

Návštěva odešla, namodralý dým se vznáší v obývacím pokoji a vy si říkáte, že to nevyvětráte ani za týden? Jde to! Popelníky vysypte, vymyjte a vytřete do sucha a nasypte do nich trochu mleté kávy. Nepříjemný pach zmizí lépe, než kdybyste celou noc větrali.