Recept:

100 g moravské uzené

100 g šunka

100 g máslo

20 g hořčice

10 g křen

sůl, pepř

tmavý chléb

K moravským specialitám jedině moravské růžové víno!
Autor: archiv Vinařský fond

Postup:

Uzené maso a šunku pomeleme a vyšleháme společně s máslem a hořčicí. Dochutíme křenem, solí a pepřem.

Hodnocení sommeliera Milana Krejčího:

Pěna z moravského uzeného a šunky je příjemně vyvážená a nedominuje slanost, která by se dala očekávat. Podává se na řezu tmavého celozrnného pečiva, což je velice příjemné spojení. Moravské Rulandské modré rosé 2011 je do  kombinace s touto tradiční jednohubkou velmi vhodné. V dochuti se spojují hladké ovocné tóny malin a višní s masitými, jemně uzenými tóny do příjemné harmonie.

Více na www.ruzove.cz.