Havlíčkova třicetidenní dieta nejenže může zatočit s kilogramy, ale také nastartovat trend zdravého stravování, při kterém už můžete zůstat. V jídlech, z nichž dnes přinášíme první várku, nebo jejich variacích, najdete dostatek živin, přesto budete hubnout. Navíc nejde o nějaká „sterilní“ jídla, ale opravdové dobroty, které vám zaručeně budou chutnat!

Proč stačí jíst třikrát denně?

Jídla, která Petr Havlíček do diety zahrnul, jsou živinově vydatnější, proto vám budou stačit jen tři denně. „A také poskytnou tělu dostatek energie pro hubnutí v noci, neboť tato frekvence konzumace prodlužuje dobu lačnění na více než 12 hodin denně.

Studie ukazují, že celá řada tvrzení, týkajících se častého jedení menších porcí jídel, a to především těch, která se týkají rychlosti metabolismu, kolísání hladiny krevního cukru či efektivnějšího využití živin, se buď nepotvrdila, či byla zcela vyvrácena. U tří jídel denně rovněž odpadá neustálé řešení toho, co, kdy a kde si dám k jídlu,“ vysvětluje autor konceptu této diety Petr Havlíček.

„Neříkám, že jíst pět až šest menších jídel denně je úplně špatné nebo že jíst jen tři jídla denně je tím jediným klíčem k úbytku hmotnosti. Každý z nás jsme jiný, ať už geneticky, či prostředím, ve kterém žijeme a které nás ovlivňuje, a proto vím, že celé řadě z nás pět až šest malých jídel denně zcela vyhovuje a tento přístup je pro ně vhodný,“ nezatracuje Petr Havlíček ani dietu založenou na více menších porcích. Stále však preferuje dietu, která je založena na třech jídlech.

Ale pozor!

Systém tří jídel denně není vhodný pro děti, dospívající, těhotné či kojící ženy a fyzicky vysoce aktivní jedince. Rovněž nemocní by měli svoje stravování konzultovat s odborníkem a přizpůsobit jej svým zdravotním obtížím.

Začínáme jídelníčkem na 1. den

Snídaně

453 kcal

100 g bílého plnotučného jogurtu smícháme se 100 g bílého netučného Skyru a 1 zarovnanou polévkovou lžící strouhaného sušeného kokosu, přidáme 100 g malin (klidně rozmražených) a 1 menší pokrájený banán, posypeme lžící drcených mandlí a dochutíme lžičkou medu + sklenice vlažné vody se šťávou z poloviny citronu.

Dočtěte zadarmo celý článek
Pokračovat ve čtení snadno můžete po registraci.
  • Registrace je pro vás zcela zdarma.
  • Získáte přístup k veškerému bleskovému obsahu.
  • Užijete si bonusové akce a výherní soutěže.
Pokračovat ve čtení