Se svým manželem Mírou byla paní Veronika od střední školy a letos v srpnu by oslavili devatenácté výročí svatby. Postupně se jim narodilo hned šest dětí- Miroslav (18), Tadeáš (16), Nella (13), Maxim (10), Vivien (7) a Robin (4). Míra byl živitelem rodiny, kterou nadevše miloval. „Pracoval v IT ve firmě, která prodává náhradní díly do aut. Pro tu práci fakt žil, bavila ho. Byl tam víc než doma, i tedy proto, aby nás zajistil,“ vysvětluje pro Blesk.cz Veronika, která je v domácnosti a celou dobu se stará o děti.

Smrt milovaného partnera a tatínka byl obrovský šok. Jeho životní cesta byla ukončena až nečekaně rychle… „Kvůli třem týdnům trvající bolesti břicha navštívil lékaře a 4. června, šest dní po diagnostikované rakovině slinivky břišní, zemřel,“ vypráví vdova Veronika.

Léčbu ani nezahájili

Na poslední dny vzpomíná s hrůzou. Její muž velmi zhubnul, pouze v břiše se hromadila voda. Lékaři odhalili nádory na játrech, další tresty ukázaly rakovinu slinivky. Lékaři však ani nestihli zahájit léčbu.

„V noci ze soboty na neděli často zvracel, ale tvrdil, že se mu tím dělá líp. Dopoledne se šel osprchovat, pak si lehl, v tu chvíli začal strašně zvracet, oči v sloup,“ vypráví Veronika, která svému muži spolu s dcerou Nellou poskytovala první pomoc.

Po telefonu jim radila i dispečerka záchranné služby. „Po chvíli mu zešedl obličej, nehýbaly se oči, měl úplně rozšířené zorničky a mně to bylo jasné. Byl konec. Záchranka dorazila za sedm minut, ale pomoc už byla marná. Ten jeho prázdný pohled nikdy nezapomenu,“ vzpomíná na těžké okamžiky paní Veronika.

Měli jsme spoustu plánů

Aktuální situace je pro mladou vdovu velmi těžká. Vše se snaží zvládat hlavně kvůli dětem, které přišly o tátu a které potřebují stejnou láskyplnou péči jako dosud. Veronika sama neví, jak vše zvládá, chmurné myšlenky ale z hlavy nevymaže. „Občas se mi ta situace přehrává v hlavě a já si uvědomuju, že je konec, že už mu nikdy nic neřeknu a že bych toho tolik chtěla říct. Že jsme měli spoustu plánů, co jsme nestihli. To pak nezadržitelně brečím a je mi hrozně,“ přiznává.

Sbírka na pomoc

Na stesky ale paní Veronika nemá příliš čas, musí řešit existenční starosti. Její neteř Nicole proto pro nešťastnou rodinu založila sbírku na dobročinné platformě Donio.

„Vybrané finance pomohou celé rodině překonat to nejtěžší období až do doby, kdy se Verča vzpamatuje z prvotního šoku, a bude schopna si najít práci, navíc takovou, aby zajistila celou velikou rodinu,“ vysvětluje Nicole a dodává: „Ztrátu tatínka dětem bohužel nic nenahradí, ale přáli bychom si, aby se díky financím jejich život v jiných směrech moc nezměnil. Aby i nadále mohly navštěvovat kroužky, jezdit na výlety a žít tak, jako jejich vrstevníci. Z celého srdce vám děkujeme.“