Ještě na začátku září tvořili Marián, Olga, Dominik a Marek šťastnou a pohodovou rodinu. Bydleli společně v domečku se zahradou, který opravovali. Olga pracovala jako dojička a byla nadšenou členkou dobrovolných hasičů. Pak ale zasáhl nevyzpytatelný osud. „Olča nebyla nikdy moc nemocná, proto to byla pro všechny taková rána a pořád se z toho těžce dostáváme. Ztratili jsme ji v několika dnech,“ popisuje pro Blesk švagrová Veronika Dvořáková.

Týden v umělém spánku a 3 operace mozku

Olgu nejprve začal trápit zánět dutin, vše ale nabralo rychlý spád. Zdravotní stav se začal zhoršovat, mladá žena skončila na pohotovosti a následovaly hned tři rychlé operace mozku v nemocnici v Hradci Králové. „Celý týden byla v umělém spánku, podle lékařů ji napadla velmi agresivní bakterie a příčinou smrti byl hnisavý zánět mozku,“ vysvětluje paní Dvořáková.  Místo oslav osmého výročí svatby, tak nakonec manžel Olinky na počátku října chystal pro svou milovanou ženu pohřeb…

Nešťastná rodina

Po Olze zůstali dva krásní synové a zdrcený manžel, který je na celý dům, domácnost a veškeré povinnosti úplně sám. „Všichni se snažíme Mariánovi pomoci s domem a chodem domácnosti, ale bolestnou ztrátu milované manželky a životní partnerky mu nikdo nezalepí,“ vysvětluje jeho sestra, která pro rodinu založila finanční sbírku na dobročinné platformě Donio.

„Peníze ze sbírky budou použity na potřeby dětí, běžné potřeby rodiny a velkým přáním mým i mého bratra by bylo dokončit zahradu, kterou Olga tak milovala a trávila na ní se svou rodinou každou volnou chvíli,“ uzavírá paní Dvořáková.

 

Video
Video se připravuje ...

Pět nejčastějších nemocí, na které Češi umírají. 

Fotogalerie
4 fotografie