Neviditelná rovnátka Invisalign jsou skvělým řešením pro všechny, kteří chtějí mít krásný úsměv, ale nechtějí, aby někdo o jejich rovnátkách věděl. Invisalign totiž tvoří místo kovových dlah a drátků průhledné dlahy vyrobené na míru podle vašich zubů. Jsou tedy mnohem pohodlnější než klasická rovnátka.

Díky speciálnímu 3D softwaru se vyrobí jednotlivé fólie, do kterých se promítnou jednotlivé kroky, kterými vaše zuby během léčby projdou. Všechny fólie dostanete s sebou domů na začátku léčby a budete je podle předepsaného plánu měnit. Konečný výsledek navíc uvidíte předem, po celou dobu léčby tedy budete vědět, kam směřujete.

Výhody rovnátek Invisalign

Invisalign mají oproti běžným fixním rovnátkům celou řadu výhod. Jejich největší výhodou je už zmiňovaná průhlednost. Invisalign se vyrábí z průhledného nezávadného plastu, nikdo se tedy nemusí dozvědět, že máte v ústech rovnátka. Přes to, že se s Invisalign dobře mluví, můžete je v případě potřeby klidně vyndat a poté zase nasadit. Neviditelná rovnátka jsou skvělým řešením pro každého, kdo potřebuje během své práce komunikovat s lidmi nebo je časově vytížený. Často je volí moderátoři, herci, zpěváci, ale i obchodní zástupci a podnikatelé.

Vhledem k tomu, že dostanete všechny fólie včetně plánu jejich výměn s sebou domů, měníte si je sami. Odpadají tedy časté návštěvy ortodontisty, kontroly probíhají jednou za 2 až 3 měsíce. Nemusíte tedy svůj nabitý program upravovat a s klidem se můžete vypravit i na delší pracovní cesty, či dovolenou.

Autor: Svět rovnátek

Kromě toho, že jsou Invisalign neviditelná jsou totiž také vyjímatelná. Vyjmout rovnátka z úst je třeba před každým jídlem nebo pitím, což vám umožní během vaší léčby jíst a pít, cokoliv budete chtít. Oproti běžným fixním rovnátkům si tedy můžete dopřávat oříšky, tvrdé bonbony, popcorn, špenát nebo cokoliv jiného, co máte rádi.

Velkou předností neviditelných rovnátek je také to, že je jejich nošení bezbolestné. Každý, kdo někdy nosil fixní rovnátka, vám potvrdí, že po jejich nasazení zažíval velké bolesti celých čelistí a mnohdy i hlavy. To však u Invisalign odpadá, dlahy působí na zuby pomocí jemného tlaku a veškeré pohyby zubů jsou rozfázovány do jednotlivých kroků, díky tomu je léčba bezbolestná.

Příjemné vedlejší účinky

Po každém jídle je potřeba si vyčistit zuby a fólii zase nasadit. Zuby si navíc můžete čistit tak, jak jste zvyklí, nehrozí tedy riziko vzniku kazů kvůli nedokonalé zubní hygieně. Vzhledem k tomu, že si budete zuby čistit velmi často, brzy uvidíte světlejší odstín na vašich zubech, což je výborný vedlejší účinek nošení rovnátek Invisalign.

Další vedlejší efekt, který ocení především dámy, je ten, že při jejich nošení můžete i zhubnout. Vzhledem k tomu, že byste rovnátka měli nosit alespoň 20 až 22 hodin denně, odpadá drobné pozobávání mezi naplánovanými jídly.

Co všechno Invisalign léčí

Invisalign dokáže vyléčit téměř všechny zubní vady, často se používá pro rovnání zkřivených zubů, předkusů, zákusů, otevřených zkusů i zkříženého zkusu. Nicméně je vždy potřeba vhodnost použití Invisalign konzultovat s ortodontistou, který doporučí přesný postup léčby.