Tak jako menopauza i andropauza je doprovázena nepříjemnými projevy, a to jak fyzickými, tak psychickými. Zčásti bagatelními, zčásti natolik vážnými, až si zaslouží zvýšenou pozornost:

  • Porucha erekce, snížení libida a potěšení ze sexu.
  • Úbytek svalové hmoty doprovázený pomalejší regenerací organismu.
  • Ukládání tuku v břišních partiích.
  • Zhoršení paměti a schopnosti koncentrace nebo orientace v prostoru.
  • Deprese a poruchy spánku.
  • Utlumení mužské agresivity, bojovnosti a chutí riskovat.
  • Růst prsních žláz.

Ze šarmantního společníka a lva salonů obletovaného ženami všeho věku se stává uzlíček pocuchaných nervů. Ale zatím není nic ztraceno. Slaboch se může vzdát, skutečný muž bojuje.

Nic není předem ztraceno, ani boj s vlastním já

Různí muži volí různá řešení. Někdo si pořídí motorku, někdo milenku, někdo rezignuje. Cesty vedoucí ke zvýšení hladiny testosteronu existují v zásadě dvě:

  • Podstoupit tzv testosteronovou léčbu.
  • Zvyšovat hladinu testosteronu přirozenou cestou. Nic pro slabší povahy, v podstatě jde o změnu životního stylu.

Umění přizpůsobit životní styl aktuální životní etapě

Málokdo umí, a týká se to jak žen, tak mužů, přijmout svůj věk a stárnout s grácií zkušeného člověka, který ví o životě své. Svůj podíl viny nese dnešní uspěchaná doba poznamenaná kultem mládí, výkonnosti a úspěchu. Jenže čas nikdo neošálí. Změnit se není snadné, jde o zápas s vlastní pohodlností, zaběhanými pořádky a (zlo)zvyky.

  • Odbourání častého stresu ze života je základním krokem. Spočívá ve vyhýbání se stresovým situacím a v osvojení technik bránícím stresu nastoupit v plné síle. Jak vyzrát nad stresem? Například asertivním chováním či relaxačními technikami.
  • Dopřát si dostatek spánku a odpočinku. Vzpomeňte si na svůj mobil. Pokud pravidelně a dostatečně nedobíjíte baterky, tak ztratíte spojení se světem a připadáte si osamělý jako kůl v plotě.
  •  Životospráva je pro tvorbu testosteronu víc jak důležitá. Shoďte nadbytečná kila, omezte alkohol, přestaňte kouřit. V neposlední řadě změňte jídelníček zvýšením podílu bílkovin, zdravých tuků, vitamínu A, zinku i jiných minerálů.
  • Dostatek pohybu pomáhá nejen testosteronu, ale prospívá celkové kondici a imunitnímu systému. Nezapomeňte, že se počítá i ten nejpřirozenější pohyb vlastní člověku: Chůze. Příležitostí i během všedního dne najdete víc než dost.

Když testosteron odchází na zasloužený odpočinek

Rychlost úbytku testosteronu je ryze individuální. Závisí na rozličných faktorech, významnou roli hrají rodové dispozice, obezita, celkový zdravotní stav a především životní styl. Pozvolné snižování množství testosteronu probíhá nenápadně, dalo by se říci plíživě. Jeho nedostatek muže překvapí obvykle až v okamžiku první ztráty erekce.

Což o to, první pomoc není složitá. Doplňky stravy Zerex založené na přírodních produktech drží nepřetržitou pohotovost. Cítí-li muž úbytek mužnosti, pak nepochybně uvítá pomoc, na kterou bude pyšný:

●       Zerex Klasik zaručuje pevnou erekci, posiluje libido a sexuální vitalitu.

●       Zerex Shot s obdobnými účinky přináší jako bonus nejsladší zážitky v náručí ženy. Jediný "shot" na trhu, který vám namísto problémů s erekcí podá v posteli pomocnou ruku!

Pštros strká hlavu do písku, muž do skleničky alkoholu

Obojí je na nic. Skutečný muž problémy řeší nejlépe prevencí. Andropauza patří k životu a je nutné počítat s jejím příchodem. Tak proč se nechat zaskočit? Zcela zbytečně, když existují postupy a způsoby, jak zmírnit její projevy a vést i nadále plnohodnotný život!