Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hubnutí s Petrem Havlíčkem jde do finále! Vzorový jídelníček na celý den

/
  • 21. ledna 2019 ● 08:10

    Pokud jste se vrhli na hubnutí s výživovým odborníkem Petrem Havlíčkem, pak je před vámi posledních deset dní speciální diety. Už  dnes v tištěném Blesku najdete závěrečnou sérii pestrých a chutných receptů na každý den. Přinášíme malou inspiraci.

  • 1.

    Snídaně: Pohanková kaše s borůvkami

    Sklenice vlažné vody se lžičkou medu a šťávou z poloviny citronu.

     

    Pohanková kaše, připravená z 50 g pohanky, 80 ml plnotučného mléka, 80 g netučného tvarohu, 30 g neslazeného a nesoleného kešú másla, lehce oslazená čekankovým sirupem, ozdobená borůvkami a lžičkou kakaa (uvaříme pohanku s mlékem a až po zchladnutí přidáme ostatní suroviny).

     

    Energie: 536 kcal

    Autor: Profimedia.cz

  • 2.

    Oběd: Květákový mozeček s bramborem

    Potřebujete: ¼ květáku, 1 vejce, 30 g strouhaného parmazánu, nebo pecorina, kousek cibule, 1 čajovou lžičku panenského olivového oleje, 3 menší brambory, ½ čajové lžičky másla, sůl, pepř, kurkumu, či mletý muškátový oříšek.

     

    Postup: Omytý květák vložíme do vroucí, lehce osolené vody a uvaříme doměkka (cca 20 min.). Slijeme vodu a květák rozebereme na růžičky nebo rozsekáme na větší kousky. Cibuli nasekáme najemno a orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme květák, okořeníme dle chuti a chviličku zarestujeme. Přidáme rozšlehané vejce a strouhaný sýr a necháme zhoustnout. Podáváme s vařenými bramborami, omaštěnými máslem.

     

    Dezert: Kaki

     

    Energie: 593 kcal

    Autor: Profimedia.cz

  • 3.

    Kuřecí steak se salátem

    200 ml bílého plnotučného kefíru jako předkrm.

     

    Steak z kuřecího prsa (120 g), připravený na lžičce přepuštěného másla se salátem ze 100 g celeru, 100 g mrkve, ½ jablka a 10 g drcených vlašských ořechů.

     

    Energie: 518 kcal

    Autor: Profimedia.cz

Dnešní horoskopy