S čím vším mi může asistenční služba pomoci? Představuji si jen pomoc při nehodě s vozem. Díky (Blanka 22)

Dobrý den, Blanko, jak již bylo zmíněno v jedné z otázek výše, každý z nás se někdy může ocitnout v situaci, kdy potřebuje radu nebo asistenci a netýká se to jen pomoci s odtažením nebo opravou havarovaného vozidla, ale také o radu či asistenci pokud se onemocníte Vy nebo Vaše děti, přičemž NN Asistenční služby Vám v tuto chvíli mohou pomoci zabezpečit zdravotní asistenci zahrnující jak poskytnutí zdravotních informací (konzultace prevence, léčby, užívání léků s odborníkem), tak dopravu na/z vyšetření u lékaře, z nemocnice po hospitalizaci, návštěvu lékaře u vás doma, domácí asistenci rovněž jak s infolinkou, tak se zajištěním úklidu, zabezpečení nákupu, ošetřování a hlídání dětí, či dalších doplňkových služeb/asistence. Kompletní informace o NN Asistenčních službách najdete na www.nn.cz.

Dobrý den, momentálně jsem na neschopence a lékař mi nenapsal žádné vycházky. Co mám dělat, když si přes den potřebuji odskočit? Nejbližší samoobsluha je cca 10minut chůze, bohužel jsem v domácnosti sám a nemá mi kdo nakoupit. Děkuji, Jarda.

Dobrý den, Jardo, každý z nás se někdy může ocitnout v situaci, kdy potřebuje radu nebo asistenci. Pokud onemocníte nebo utrpíte úraz a nezvládnete vlastními silami vykonávat např. některou z níže uvedených aktivit, NN Asistenční služba se o Vás postará a může zabezpečit např. zmiňovaný nákup základních potravin a hygienických potřeb na základě písemného seznamu, jejich dovoz do bydliště pojištěného a následné uložení na stanovené místo, dovoz léků z lékárny, jídla, nebo běžný úklid domácnosti. Více informací o asistenčních službách najdete na www.nn.cz.


Dobrý den, zajímalo by mě, proč bych si měla asistenční službu zřizovat. Můžete popsat nějaké výhody? Děkuji (Jana Malá)


Dobrý den, Jano, atributy a výhody NN Asistenčních služeb již byly popsány v dřívějších odpovědích, V krátkosti tedy už jen uvedu příklady, kdy Vám mohou pomoci. Zcela jistě NN Asistenční služby oceníte v případě, že budete potřebovat odvézt z nemocnice po zlomenině nohy s nechodící sádrou, zajistit nákup až domů a základní úklid domácnosti. Když při akutním onemocnění budete potřebovat zajistit opatrovníka pro Vaše děti, než se vrátíte od lékaře. Popřípadě budete potřebovat zkonzultovat zdravotní stav po telefonu s odborníkem či odvézt děti do nemocnice taxi s dětskou sedačkou. Příkladů by se našly spousty.


Dobrý den, jsem matka samoživitelka se dvěma dětmi. S čím mi můžou asistenční služby pomoci v případě, že onemocním já nebo mé děti? Děkuji za odpověď. Hezký den, AL (Alena L.)


Dobrý den, Aleno, v případě, že onemocníte a máte připojištěny asistenční služby (u NN za 59 Kč za měsíc), můžete zavolat na linku NN Asistenčních služeb, kde se o Vás postaráme. NN Asistenční služby jsou Vám jednak k dispozici 24/7 pro informační služby dostupné na telefonu, jako je např. telefonická linka zdravotních komplikací či prevence, lékař na telefonu, infolinka domácí a zdravotní asistence, informace o akcích pro děti či přivolání taxi s dětskou sedačkou. Zároveň Vám NN Asistenční služby zabezpečí konkrétní službu, může se jednat např. o dopravu na/z vyšetření lékařem, doprava z nemocnice po hospitalizaci, dovoz léků/nákupu, úklid domácnosti, zabezpečení nákupu, ošetřování a hlídání dětí, rehabilitační náklady, návštěva lékaře u vás doma, či dětského klauna.


Dobrý den pane doktore, proč nejsou pokrytá psychiatrická onemocnění v rámci životního pojištění? Děkuji (Michal)


Víme, že životní rytmus se za poslední desetiletí výrazně zrychlil. Spolu s tím vzrostlo také riziko civilizačních chorob. Stres a deprese nás ohrožují čím dál častěji. Málokdo si uvědomuje, že duševní poruchy jsou dnes po rakovině druhou nejčastější příčinou invalidity 3. stupně. NN Životní pojišťovna proto rozšířila pojistné plnění u invalidity 1., 2., i 3. stupně také na případy způsobené duševními poruchami. Toto připojištění chránící před propadem životní úrovně v důsledku onemocnění nebo úrazu nabízejí obě naše nejoblíbenější životní pojištění NN Život i NN Smart.


Dobrý den, jsem již v důchodu a s internetem moc neumím. Mám problém vyznat se v lékařské zprávě a na internetu si jednotlivé pojmy prostě nedokážu dohledat nebo se zprávy rozcházejí. Vztahují se asistenční služby i na něco takového? (Vlasta Novák)


Dobrý den, Vlasto, ano tyto konzultace v oblasti zdravotního stavu jsou součástí NN Asistenčních služeb. Na asistenční lince Vám poskytneme informace z oblasti prevence, obecné zdravotní informace nebo můžeme navrhnout obvyklý postup řešení zdravotního problému, či poskytneme informace o medikaci.


Celý chat čtěte ZDE.