Odpovědi obsažené v internetové diskusi mají pouze obecný informativní charakter. Jsou poskytovány na základě obecné vstupní informace bez dostupnosti dostatečných podkladů, dokladů a informací o konkrétním případu, zdravotním stavu a dalších rozhodných skutečnostech nezbytných pro posouzení věci. Poskytnuté odpovědi nejsou odbornými radami zakládajícími odpovědnost za újmu ve smyslu ustanovení § 2950 občanského zákoníku, což uživatel výslovně bere na vědomí. S ohledem na výše uvedené je tedy vyloučena jakákoliv odpovědnost za újmu jakékoliv povahy a odpovědnost za škodu v důsledku využití takových informací ze strany účastníka diskuze.

ONLINE CHAT
Pane Schillere, děkuji za plno dobrých rad! (Oldřich)
Foto
Děkuji Vám, Oldřichu, i všem ostatním čtenářům Blesku za zajímavé dotazy. Pokud se rozhodnete, že využijete všech výhod, které nabízejí asistenční služby NN Životní pojišťovny (více na www.nn.cz), rád se s vámi uslyším na asistenční lince NN a zodpovím vám i veškeré další dotazy. Přeji pevné zdraví a krásné léto!
Dobrý den pane doktore, proč nejsou pokrytá psychiatrická onemocnění v rámci životního pojištění? Děkuji(Michal )
Foto
Víme, že životní rytmus se za poslední desetiletí výrazně zrychlil. Spolu s tím vzrostlo také riziko civilizačních chorob. Stres a deprese nás ohrožují čím dál častěji. Málokdo si uvědomuje, že duševní poruchy jsou dnes po rakovině druhou nejčastější příčinou invalidity 3. stupně. NN Životní pojišťovna proto rozšířila pojistné plnění u invalidity 1., 2., i 3. stupně také na případy způsobené duševními poruchami. Toto připojištění chránící před propadem životní úrovně v důsledku onemocnění nebo úrazu nabízejí obě naše nejoblíbenější životní pojištění NN Život i NN Smart.
Vysvetlite mi prosim, jak je to s ochrannymi faktory u opalovacích kremu? Jestli plati, ze rikaji kolikrát je mozne prodlouzit dobu pobytu na slunci, potom by mi mel stacit krem treba s faktorem 15 na skoro cele odpoledne. Je to pravda? Dekuji(P.K.)
Foto
Dobrý den, číslo ochranného faktoru může začínat pod číslem 10 a sahat až k číslu 50/50 , přičemž označuje, jak moc přípravek zabraňuje pronikání UV paprsků. Platí, že čím má člověk světlejší kůži, tím je nižší číslo jeho kožního fototypu (nižší míra pigmentace) a tím vyšší číslo ochranného faktoru by měl používat. Uvedu příklad: ochranný faktor do 10 je určen pro IV. kožní fototyp (tmavá pleť), ochranný faktor 50 je určen pro I. kožní fototyp (nápadně světlá pleť). Bezpečnou dobou pobytu na slunci se standardně rozumí doba, po jakou se můžete slunit, než vaše pleť zčervená. Pro fototyp II například platí, že bezpečná doba pobytu na slunci je deset minut bez ochrany, ale použijete-li SPF 6 bezpečná doba pobytu se prodlouží na hodinu. Pokud bez použití opalovacího přípravku běžně zčervenáte za 15 minut, aplikace opalovacího krému s SPF 20 vám zaručí bezpečný pobyt na slunci až na 300 minut. Déle už se každopádně nedoporučuje na slunci pobývat, i když se během dne znovu namažete opalovacím prostředkem se stejným faktorem. Samozřejmě se zde pohybujeme pouze v teoretické rovině. V praxi je třeba vzít v úvahu různé aspekty, jako je koupání se ve vodě, otírání ručníkem, pocení a podobně. To vše může působení ochranného faktoru oslabit.
Dobrý den, jsem již v důchodu a s internetem moc neumím. Mám problém vyznat se v lékařské zprávě a na internetu si jednotlivé pojmy prostě nedokážu dohledat nebo se zprávy rozcházejí Vztahují se asistenční služby i na něco takového? Uměli byste mi s tím pomoci?(Vlasta Novák)
Foto
Dobrý den, Vlasto, ano tyto konzultace v oblasti zdravotního stavu jsou součástí NN Asistenčních služeb. Na asistenční lince Vám poskytneme informace z oblasti prevence, obecné zdravotní informace nebo můžeme navrhnout obvyklý postup řešení zdravotního problému, či poskytneme informace o medikaci.
Dobrý den, můj dotaz zní: mám si zřizovat úrazovou pojistku, pokud profesionálně nesportuji? předem děkuji.(Antonín)
Foto
Možná Vás překvapí, že častěji než při sportu vznikají úrazy doma. Ročně přijde v ČR k lékaři s úrazem přes 2 miliony lidí. Průměrná délka jedné neschopenky je potom zhruba 43 dní, časté jsou však i mnohem delší pracovní neschopnosti. Zvláště pro živitele rodin a osoby splácející např. hypotéku je důležité mít tento potenciální propad v příjmech pokrytý. U živnostníků navíc k poklidné rekonvalescenci často schází také dostatečné dobrovolné nemocenské pojištění. Správně zvolené pojištění Vás chrání proti výpadku příjmu. NN Životní pojišťovna plní podle skutečné doby trvání pracovní neschopnosti (tedy až 365 dní) a v případě včasného nahlášení pojistné události Vám poskytne i 25% bonus za prvních 28 dní pracovní neschopnosti. Nejdůležitější ale je, že budete moci klidně spát a plně se věnovat léčení.
Jak moc škodí alkohol ledvinám ?(Ivo)
Foto
Dobrý den, Ivo, alkohol nesvědčí žádnému orgánu v těle, a tedy ani ledvinám. Minimální dávky, o kterých se uvádí, že neškodí, ale naopak působí prospěšně, jsou opravdu jen velmi malé množství alkoholu (vína či piva). Tvrdý alkohol by neměl patřit do potravinové skladby vůbec. Alkohol je velmi zrádný a dlouhodobí konzumenti si mnohou postupně vypěstovat selhání ledvin. Samozřejmě to nemyslím v časovém rozpětí několika týdnů, ale spíše let.
Zdravím, co dělat, když jsem po úrazu a nemůžete si sami dojít pro léky či na nákup? Díky, Kateřina(Kateřina)
Foto
Dobrý den, Kateřino, i na tuto situaci myslí asistenční služby NN Životní pojišťovny. Stačí zavolat na naši linku, která je neomezeně dostupná všem klientům NN, kteří mají připojištění asistenčních služeb. Po telefonu Vám nejen poradíme, ale také Vám dojednáme odvoz k lékaři a zpět, anebo domluvíme jeho návštěvu přímo u vás doma. Můžeme Vám dále zařídit zmiňovaný nákup, vyzvednutí léků, úklid domácnosti nebo hlídání dětí, když kvůli nemoci zrovna nemůžete. Více informací o asistenčních službách najdete na www.nn.cz.
Dobrý den, chystáme se s rodinou na Šumavu, budeme se zdržovat hlavně v polohách nad 1000 metrů. Je i zde vysoké riziko nakažení některou nemocí z klíšťat?(Jana, Plzeň)
Foto
Dobrý den, Jano, klíšťata, která mohou přenášet virus klíšťové encefalitidy či lymeské boreliozy, mají ráda především teplejší klima a nelebedí si příliš v nadmořských výškách. Některé zdroje uvádějí maximální výšku zachycení výskytu klíšťat 600 m, ale byly nalezeny i v 1100 m nad mořem. Nicméně jelikož jsou Jižní Čechy, potažmo Šumava, potenciální rizikovou oblastí, doporučuji se mít před klíšťaty na pozoru (repelenty, očkování) i v této oblasti a nadmořské výšce.
Jak fungují asistenční služby, jsou součástí životního pojištění nebo je to extra služba? Děkuji.(Hynek)
Foto
Jedná se o doplňkovou službu pro nové i stávající klienti NN s pojištěním NN Život nebo NN Smart. Kdo si toto připojištění za 59 korun měsíčně pořídí, získá jistotu pomoci pro případ, že by se něco zvrtlo. Když se třeba klient nemůže dočasně kvůli nemoci nebo úrazu postarat o své děti nebo domácnost, tak mu asistenční služba pojišťovny NN zařídí hlídání dětí a úklid. Výhodou je právě i bezplatná možnost konzultace zdravotního stavu po telefonu, a to 7 dní v týdnu a 24 hodin denně, kde odpovídám já nebo moji kolegové.
Dobrý den, zajímalo by mě, proč bych si měla asistenční službu zřizovat. Můžete popsat nějaké výhody? Děkuji(Jana Malá)
Foto
Dobrý den, Jano, atributy a výhody NN Asistenčních služeb již byly popsány v dřívějších odpovědích, V krátkosti tedy už jen uvedu příklady, kdy Vám mohou pomoci. Zcela jistě NN Asistenční služby oceníte v případě, že budete potřebovat odvézt z nemocnice po zlomenině nohy s nechodící sádrou, zajistit nákup až domů a základní úklid domácnosti. Když při akutním onemocnění budete potřebovat zajistit opatrovníka pro Vaše děti, než se vrátíte od lékaře. Popřípadě budete potřebovat zkonzultovat zdravotní stav po telefonu s odborníkem či odvézt děti do nemocnice taxi s dětskou sedačkou. Příkladů by se našly spousty.
Dobrý den, už dlouhou dobu chodím k lékaři, mé potíže vězí ve střídavé bolesti od chodidla, pak to přejde do kotníku z toho do kolena, pak postupuje bolest ke kyčli do zad. Nechápu proč jsem ještě nebyla poslána na vyšetření, nejsem odborník napíši to špatně, ale jak se říká do tunelu nebo jiná vyšetření. Chodit s bolestí a nemít diagnozu to je strašné . Děkuji (Lolka)
Foto
Dobrý den, bez bližších informací o Vašem zdravotním stavu se k Vašim obtížím nelze konkrétně vyjádřit, nicméně Váš ošetřující lékař by měl dostatečně erudován, aby posoudil relevantnost vhodných vyšetření.
Jaký je Váš pohled na povinné očkování dětí? Naše dítě jsme nechávali očkovat, dostalo vakcínu proti několika nemocím najednou, ale mělo po tom dost silnou reakci. Není lepší očkování více rozložit v čase? Děkuji za odpověď!(V. Michalcová, Praha)
Foto
Dobrý den, paní Michalcová, povinné očkování má za účel chránit nejen očkovaného jedince, ale i ty, kteří očkování být nemohou (ze zdravotních důvodů) a nejsou tak přímo chráněni. Navíc i očkované dítě v extrémní situaci, kdy dojde k výraznému snížení obranyschopnosti, může být infikováno v případě mimořádného výskytu onemocnění. V těchto nestandardních případech hrozí bohužel vysoké riziko komplikací. Tím, že je očkování povinné, je možné dosáhnout vysoké proočkovanosti v populaci, čímž se daří maximálně omezovat šíření baktérií a virů a držet tak infekční nemoci pod kontrolou. V případě dobrovolného očkování by tomu tak jistě nebylo a bylo by zvýšeno riziko nepřímého ohrožení dětí, které očkovány nebyly. Uvedu stručný příklad: pro dosažení kolektivní imunity a potlačení šíření virů např. u spalniček se považuje za nutné proočkování 95 % populace, přičemž při snížení procenta pročkovanosti se rapidně zvyšuje riziko propuknutí epidemie. V současnosti máme k dispozici moderní pečlivě testované vakcíny (antigenní zátěž hexavakcíny je řádově nižší než po jediném očkování, které dostávali dnešní rodiče) s přísným kontrolním režimem a očkování je nejúčinnějším preventivním nástrojem. Kombinované vakcíny (hexavakcína) ochrání Vaše dítě proti několika onemocněním zároveň a jejich zátěž pro organismus je nesrovnatelně nižší než při onemocnění infekční nemocí, navíc z klinických studií vyplývá, že používání je zcela bezpečné (hexavakcína je aplikována v ČR od 2007). Rozdělení kombinované vakcíny navíc přináší komplikace s vpichy navíc (minimálně 6), nedodržování očkovacích schémat, dalších návštěv lékaře a s tím spojeným kontaktem s nemocnými lidmi v čekárnách.
S čím vším mi může asistenční služba pomoci? Představuji si jen pomoc při nehodě vozem. Díky(Blanka 22)
Foto
Dobrý den, Blanko, jak již bylo zmíněno v jedné z otázek výše, každý z nás se někdy může ocitnout v situaci, kdy potřebuje radu nebo asistenci a netýká se to jen pomoci s odtažením nebo opravou havarovaného vozidla, ale také o radu či asistenci pokud se onemocníte Vy nebo Vaše děti, přičemž NN Asistenční služby Vám v tuto chvíli mohou pomoci zabezpečit zdravotní asistenci zahrnující jak poskytnutí zdravotních informací (konzultace prevence, léčby, užívání léků s odborníkem), tak dopravu na/z vyšetření u lékaře, z nemocnice po hospitalizaci, návštěvu lékaře u vás doma, domácí asistenci rovněž jak s infolinkou, tak se zajištěním úklidu, zabezpečení nákupu, ošetřování a hlídání dětí, či dalších doplňkových služeb/asistence. Kompletní informace o NN Asistenčních službách najdete na www.nn.cz.
Dobrý den, jaký je Váš názor na investiční životní pojištění? Dává smysl, nebo je to pouze dobré pro pojištovny a zprostředkovatele?(Josef Brůna)
Foto
Máte pravdu, že v současnosti roste obliba rizikového pojištění bez spořící složky. Příkladem je zájem o naše rizikové pojištění NN Život, které poskytuje základní ochranu vaší finanční budoucnosti už od 300 korun za měsíc, kryje 67 diagnóz závažných onemocnění, poskytuje dvojnásobné plnění v případě smrti při dopravní nehodě a umožňuje pojistit na jedné smlouvě dva dospělé a až deset dětí. Investiční životní pojištění NN Smart doporučujeme především, pokud vám na pojištění přispěje váš zaměstnavatel – od letoška může spolu s penzí ročně bez zdanění až 50 tisíc Kč. Výhodné je také, když chcete sami využít daňových výhod (nově odpočet až 24 tisíc za rok) a těšit se na vytvořenou finanční rezervu ve stáří. U obou typů pojištění mají navíc všichni stávající i noví klienti NN možnost si připojistit veškeré asistenční služby jen za 59 korun za měsíc. Více informací naleznete na www.nn.cz.
Dobrý den, celý život trpím atopickým ekzémem a používám celou řadu mastiček. Co bych měl ale v životě změnit, abych se ho nadobro zbavil? Děkuji. (Oldřich )
Foto
Dobrý den, Oldřichu, atopický ekzém může být způsoben celou řadou příčin a jeho výskyt často mívá genetický původ, atopie je přitom druhem alergie a může mít rovněž souvislost s jinými alergickými onemocněními konkrétního pacienta. V mnoha případech lze docílit znatelného zlepšení projevů provázejících atopický ekzém, ovšem přesto mívají tito lidé sklon k citlivé pokožce. I proto je jeho účinná a trvalá léčba tak obtížná. Z Vašeho dotazu usuzuji, že nevíte, co přesně je příčinou Vašeho atopického ekzému, proto bych Vám doporučil návštěvu alergologie pro vyloučení alergií, přičemž původ Vašich obtíží nemusí být jen v alergii na prach, pyl, zvířecí srst určitou potravinu či dokonce na prací prostředky a kosmetiku. Při negativních výsledcích můžete vyzkoušet různá opatření a alternativní způsoby, při jejichž dlouhodobém a důsledném dodržování lze téměř úplně docílit vymizení příznaků, dlouhodobě zahojit nebo alespoň udržet citlivost Vaši pokožky pod kontrolou. Těmito opatřeními může být pravidelná očista střev, doplnění potřebných vitamínů a minerálů (v oblasti výživy, potažmo doplňků stravy bych chtěl pro zlepšení a úpravu atopie (atopického ekzému) vyzdvihnout především potravu či doplňky výživy s obsahem omega 3 nenasycených mastných kyselin a probiotik), bylinné čaje i koupele, pobyty u moře. Nezanedbatelnou roli hraje také prostředí, v němž žijete. Zde dbejte na pravidelné odstraňování prachu, přičemž klaďte důraz na Vaši matraci a ložní prádlo, lze zvážit i pořízení čističky vzduchu. Používejte hypoalergenní prací prostředky a noste volné bavlněné prádlo. Pokuste se vyhnout výfukovým zplodinám, cigaretovému kouři, sporům plísní. Nezapomínejte, že i nedostatek spánku a stres zhoršují atopie. Vhodnou léčbou může být především kombinace více opatření. Přeji hodně štěstí.
Pěkné odpoledne, poslední dobou (cca 3-4 dny) mě často bolí během dne hlava, ale není to tím, že bych nedostatečně pila. Pitní režim doržuji, večer je mi pak těžko, jako na zvracení (těhotná nejsem). Když je to hodně zlé, tak si většinou vezmu kinedryl na žaludek, ten to uklidní a po něm usnu. Může být příčina v jidle? Pokud vím, tak na nic alergická nejsem, může se alergie vyvinout? Nebo může být příčina jinde? Mám jít radši k lékaři nebo ještě pár dní počkat zda to odezní? Děkuji za odpověď.(Klára)
Foto
Dobrý den, Kláro, bolesti hlavy spojené s nevolností mohou mít rozmanité příčiny a jejich příčina je dle Vašeho popisu bez konkrétních vyšetření (jak laboratorních tak zobrazovacích) či bližších znalostí Vašeho zdravotního stavu velmi nesnadno detekovatelná. Příčinou může být samozřejmě banální nachlazení, či stres, změna počasí, nebo různé potraviny a nápoje u pacientů se sklonem k migrénám, ale také namáhavá fyzická aktivita spojená s teplým počasím apod. Faktorů a spouštěčů může být skutečně mnoho. Pokud se Vám bolest opakuje a potíže neustupují, vždy je nutné konzultovat Vaše potíže s lékařem, který s Vámi probere okolnosti vzniku a průběh Vašich obtíží a provede či doporučí konkrétní vyšetření. Co se týče alergie, vztah mezi alergií a věkem je velmi složitý proces, nicméně obecně alergie vzniká většinou v dětském věku, ale může samozřejmě vzniknout či propuknout kdykoliv v průběhu života, stejně jako může alergie vymizet či se změnit citlivost imunitního systému organismu, nastat klidový stav. Jinými slovy, někdy se v dospělosti příznaky mohou znovu objevit, jindy se ve stáří alergie projeví vůbec poprvé.
Dobrý den, momentálně jsem na neschopence a lékař mi nenapsal žádné vycházky. Co mám dělat, když si přes den potřebuji odskočit? nejbližší samoobsluha je cca 10minut chůze, bohužel jsem v domácnosti sama a nemá mi kdo nakoupit..děkuji(jarda)
Foto
Dobrý den, Jardo, každý z nás se někdy může ocitnout v situaci, kdy potřebuje radu nebo asistenci. Pokud onemocníte nebo utrpíte úraz a nezvládnete vlastními silami vykonávat např. některou z níže uvedených aktivit, NN Asistenční služba se o Vás postará a může zabezpečit např. zmiňovaný nákup základních potravin a hygienických potřeb na základě písemného seznamu, jejich dovoz do bydliště pojištěného a následné uložení na stanovené místo, dovoz léků z lékárny, jídla, nebo běžný úklid domácnosti. Více informací o asistenčních službách najdete na www.nn.cz.
Dobrý den, vztahuje se pojištění do zahraničí na následky, nebo úmrtí při teroristických útocích? Děkuji(Lenka B.)
Foto
Očima statistiky je riziko teroristického útoku stále spíše okrajové. Mnohem pravděpodobnější je, že člověka zabije psaní SMS při řízení auta, alkoholismus nebo obezita – tedy rizika, která NN klientům již kryje v rámci rizikového pojištění NN Život. Přesto NN Životní pojišťovna vyhověla prosbám klientů a plní bez omezení i v případě teroristického útoku. A to samozřejmě nejen u nových, ale i u stávajících smluv o životním pojištění od NN. Vy tak můžete klidněji cestovat po celém světě.
Dobrý den, lékaři mi naměřili vysoký tlak. Jsou nějaké potraviny, kterým bych se měl radši vyhnout? Jak je to třeba s česnekem?(Jakub)
Foto
Dobrý den, Jakube, otázka úpravy zvýšeného krevního tlaku má komplexní záběr zahrnující v ideálním případě úpravu celkové životního stylu, od psychické pohody přes stravování a příjem tekutin po tělesnou zátěž a relaxaci. Nicméně Váš konkrétní zdravotní stav zná Váš lékař, a je možné že rozhodl již také o indikaci léků, nebo máte lékařem doporučeny různá omezení. Úpravou životního stylu při zvýšeném krevním tlaku (hypertenzi) tedy rozumíme nejen konzumaci pestré a vyvážené stravy přiměřené konzumace vody (tekutin), ale také dosažení a udržení ideální hmotnosti, omezení stresu apod. Co se týče potravin, v každém případě snižte konzumaci slaných pokrmů (omezte příjem soli v potravě), živočišných tuků, alkoholu, a pokud jste kuřák, pak také konzumaci tabákových výrobků, které mohou způsobovat výkyvy v krevním tlaku. Taktéž kofeinové nápoje přispívají k hypertenzi, ovšem v případě, že jste dlouhodobě zvyklý na každodenní pití určitého množství kávy (a toto množství není nijak závratné), Váš organismus by již měl být navyklý na příjem kofeinu a zvýšený tlak by v tomto případě již neměl způsobovat. To samé lze říci i o pití černého čaje. Nicméně v každém případě dbejte na pravidelný přísun čisté vody! Na druhou stranu existuje mnoho potravin, či potravinových doplňků, které krevní tlak dokáží snižovat, jako právě Vámi zmiňovaný česnek, který má navíc protizánětlivé antibakteriální účinky, nicméně nemusí jej každý dobře snášet a muže způsobovat trávicí obtíže (tyto potíže možno případně obejít česnekovými extrakty v tobolkách). Dalšími potravinami, které Vám mohou pomoci, jsou například celer, červená řepa, banány, jablka, či obilné vločky, potraviny s vysokým obsahem omega 3 nenasycených mastných kyselin, olivový olej, z bylin např hloh. Nezapomínejte také na dostatek pohybu, přičemž účinně podpořit léčbu vysokého tlaku lze i pomocí různých metod relaxačního cvičení, či otužování, např. zavedení pravidelné ledové sprchy do denního režimu dokáže jak prokazatelně snížit krevní tlak, tak omezit stres a uvolnit organismus a zlepšit metabolismus, vyzkoušejte, mohu v každém případě doporučit :)
Dobrý den, jsem matka samoživitelka se dvěma dětmi. S čím mi můžou asistenční služby pomoci v případě, že onemocním já nebo mé děti? Děkuji za odpověď. Hezký den, AL(Alena L. )
Foto
Dobrý den, Aleno, v případě, že onemocníte a máte připojištěny asistenční služby (u NN za 59 Kč za měsíc), můžete zavolat na linku NN Asistenčních služeb, kde se o Vás postaráme. NN Asistenční služby jsou Vám jednak k dispozici 24/7 pro informační služby dostupné na telefonu, jako je např. telefonická linka zdravotních komplikací či prevence, lékař na telefonu, infolinka domácí a zdravotní asistence, informace o akcích pro děti či přivolání taxi s dětskou sedačkou. Zároveň Vám NN Asistenční služby zabezpečí konkrétní službu, může se jednat např. o dopravu na/z vyšetření lékařem, doprava z nemocnice po hospitalizaci, dovoz léků/nákupu, úklid domácnosti, zabezpečení nákupu, ošetřování a hlídání dětí, rehabilitační náklady, návštěva lékaře u vás doma, či dětského klauna.
Dobrý den, zajímalo by mě jestli mi vaše společnost pomůže v případě náhlé nemoci? Děkuji a hezký den.(Natálie Procházková)
Foto
Dobrý den Natálie, dobrý den všem čtenářům Blesku, děkuji za pozvání do chatu i vaše dotazy. V případě náhlé nemoci je nejlepší zajít ke svému obvodnímu lékaři a nechat se řádně vyšetřit, nicméně možnost konzultace s lékařem je součástí NN Asistenčních služeb. Náplní mé práce je spolu s kolegy odpovídat na dotazy ohledně zdraví na nonstop asistenční lince NN, jež je neomezeně dostupná klientům NN, kteří mají připojištění asistenčních služeb. To nabízí celou škálu praktických služeb. Poradíme Vám po telefonu, dojednáme odvoz k lékaři a zpět, anebo domluvíme jeho návštěvu přímo u Vás doma. Můžeme Vám také zařídit nákup, vyzvednutí léků, úklid domácnosti nebo hlídání dětí, když kvůli nemoci zrovna nemůžete. Více informací o asistenčních službách i možnosti finančního zajištění do budoucna díky životnímu pojištění najdete na www.nn.cz.