Náušnice jsou v podstatě zcela nejoblíbenějším a nejhojněji nošeným šperkem. Ženy je nosí téměř automaticky, a to i tehdy, když se jinými šperky nezdobí. Pokud žena nosí náušnice, můžete jí jedny nové nadělit pod stromeček. U krásných věcí platí, že jich nikdy není dost. Náušnice – to je krásný dárek s hodnotou.

Jak je na tom bižuterie?

Jako dárek nekupujte pouhou bižuterii. Raději sáhněte po stříbrných náušnicích. Šperky ze stříbra v online klenotnictví, jakým je Evolutiongroup.cz, koupíte obvykle levněji než v předražených bižuteriích. Krásné stříbrné náušnice se zirkony, se syntetickým opálem nebo s černou říční perlou mají mnohem větší hodnotu i trvanlivost. Navíc nejsou nijak dražší než bižuterie.

Ještě vyšší kvalitu dodá stříbrným šperkům rhodiování. Jde o povrchovou úpravu galvanickým pokovováním, kterým se ošetřují zejména stříbrné šperky, ale také šperky z bílého zlata. Rhodium je lehký platinový kov s výbornou chemickou stálostí a odolností, šperky chrání před poškrábáním. Vrstvu rhodia ocení i alergici. Díky ní nepřijdou se stříbrem do přímého kontaktu.

Autor: Depositphotos

Zlaté náušnice: Sázka na jistotu

Ať už ze zlata bílého, žlutého, nebo růžového – zlaté náušnice jsou zkrátka fenomén. Někdy se dokonce barvy zlatého kovu kombinují na jednom šperku. Zlaté náušničky se dávají tradičně novorozeným holčičkám jako dárek ke křtinám. Cenově jsou dražší než stříbrné, ale pořád jde o dárek v přijatelné hodnotě. Cenu zlatých náušnic a šperků ze zlata obecně zvyšují použité drahokamy. Výrazně dražší pak budou zlaté náušnice zejména s brilianty.

Jak vybrat ty správné

Krásu zlatých a stříbrných náušnic povznáší drahokamy nebo perly. Velkým hitem jsou perly říční v bílé, šedé nebo černé barvě. Pokud chcete levnější verzi, zvolte zirkony – nemusí být jen čiré, ale i barevné. Krásné jsou například dětské zlaté náušnice s růžovým zirkonem. Další volbou, která potěší, jsou stříbrné náušnice se Swarovski krystaly.

Šperky jako vánoční dárek

I když bude váš dárek k Vánocům pod stromečkem zdánlivě tím nejmenším, nakonec může být nejhonosnějším a může udělat největší radost. Jestliže šperkem obdarováváme někoho, jehož vkus dobře známe, máme skvělé východisko pro výběr šperku. Ale nebojme se šperk věnovat, i když ve výběru trochu tápeme. V tomto případě je lepší zvolit minimalistické a decentní šperky bez přílišné extravagance. Vsaďte především na kvalitu. Tu nabídnou šperky s perlou, menší náušnice jako pecky, decentní kroužky, ale i různé náhrdelníky.

V e-shopu EvalutionGroup.cz si vyberete nádherné šperky – náušnice, náhrdelníky, náramky, prsteny, přívěsky, řetízky na nohu i celé kolekce šperků. Nechybí ani luxusní šperky s brilianty. Rozhodně se nebojte nakupovat šperky online. Vybírejte jen u osvědčených prodejců s top referencemi. Ty EvalutionGroup.cz rozhodně má. Ceny šperků v online klenotnictví jsou navíc mnohem výhodnější než v kamenných buticích.