Zjednoduště jim život

Právě senioři by často rádi používali internet a všechny ty technologické vychytávky, jen si na to moc nevěří a neví, co si počít. Navíc ne každý má ochotné příbuzné, kteří s ním budou trávit několik hodin vysvětlováním a zkoušením. Digitální propast se zvětšuje a vy můžete zakročit. Seniorům často stačí dobře vysvětlit základy, které jim usnadní každodenní život. Patří mezi ně videohovory, objednávání potravin nebo léků. Díky tomu, že se naučí ovládat internet alespoň základně, tak se více propojí generace. Nebude problém zavolat vnukovi přes Skype nebo Facetime. To je přece skvělé!

Autor: Shutterstock

Moudrá sovička vám pomůže

Víte, že nemáte čas na vysvětlování a výuku babičky nebo dědečka. Nic si z toho nedějte a nemějte špatné svědomí. Zkuste jim pořídit tablet nebo jim dejte nějaký váš starší chytrý telefon – tím začněte. Můžete využít služeb organizace Moudrá sovička, která poskytuje digitální vzdělávání seniorům. Výuka může probíhat přímo osobně doma nebo i online, pro ty už trochu znalé. Pomůžou seniorům s používáním počítače, tabletu nebo telefonu. Hodiny jsou placené, ale můžete využít projekt Digitální odysea Nadace Vodafone. Na této platformě si můžou všichni vyzkoušet řadu učebních aktivit a prohloubit své znalosti. Registrovaní uživatelé můžou využít také zvýhodněných podmínek, aby si pořídili mobil, tablet nebo data. 

Autor: Shutterstock

Vyberte si podle sebe

Stačí se jenom podívat na stránky Moudré sovičky, kde si vyberete z jejich nabídky služeb. Poskytují toho opravdu hodně. Služba Hodinový ajťák vám zajistí kompletní seznámení se s technologií. Můžou za vámi dorazit až domů nebo jsou tu pro vás i na telefonu. Jsou trpěliví a umí vše dobře vysvětlit. Vyzkoušejte a uvidíte sami!