Inspektor Blesku doporučuje navštívit místní infocentrum na náměstí Republiky. Získáte v něm cenné informace a pomohou vám tu i se zajištěním ubytování. „Tachov je sice malý, ale k vidění je toho u nás opravdu hodně. Jen se to bohužel moc neví,“ říká pracovník místního infocentra Pavel Voltr.

Zaostřeno na bobra

Místem, které byste si neměli v Tachově nechat ujít, je římskokatolický kostel Nanebevzetí Panny Marie, stojící hned vedle náměstí. Je postavený v gotickém slohu a jeho interiér je barokní. Další církevní budovou je bývalý františkánský klášter, ve kterém je nyní Muzeum Českého lesa. Momentálně je v muzeu k vidění expozice Zaostřeno na bobra, ze které se dozvíte spoustu zajímavostí o tomto chráněném zvířeti, které zde žije.

V Tachově se mísí historické budovy s nevzhlednou architekturou
Autor: Richard Veselý

Cyklostezkou až na hranici

Jste-li milovníky cyklistiky, určitě oceníte cyklostezku do 2,5 kilometru vzdálených Světců, kde si můžete prohlédnout nově opravenou budovu jízdárny. Po cyklostezce pak můžete pokračovat až k nedaleké hranici s Německem, kde stojí sportovní centrum Zlatý potok. Tam se ale nikde nenajíte ani neubytujete.

Koupaliště v Tachově je sice momentálně zavřené, koupání si ale můžete užít v místním sportovním centru. K dispozici jsou v něm kromě krytého bazénu i tenisové kurty, fotbalový stadion, minigolf nebo bowling. „Stává se, že k nám lidé přijedou kvůli sportu, a díky tomu se pak začnou zajímat i o naše památky,“ dodává Pavel Voltr z infocentra.

Hodnocení:

Tachov sice na první pohled neupoutá svou krásou, ale čím pochlubit se rozhodně má. Zaujmout vás mohou historické památky, krásná a zachovalá okolní příroda, sportovce pak zdejší sportovní centrum a cyklostezka.