Bečov nad Teplou leží jen pár kilometrů od Karlových Varů. My jsme se sem vydali autem. Ale pozor! Jen těžko se tu hledá místo na parkování. Náměstíčko je totiž stále obsazené. Takže to chce obrnit se trpělivostí a hledat. „Chybí nám velké parkoviště. Víme to a snažíme se to řešit,“ přiznala Blesku starostka Olga Haláková.

Parkování je však jedinou vadou na kráse tohoto městečka v lázeňském trojúhelníku Karlovy Vary, Mariánské Lázně a Františkovy Lázně uprostřed Slavkovského lesa.

Když prší...

Bečov a okolí je ideální pro pěší turistiku, najdete tady i cyklotrasy. Nám však celý den pršelo. Pak je nejlepší schovat se do místního zámku, kde se nachází relikviář svatého Maura. Věděli jste, že je považován za druhou nejcennější klenotnickou památku v Česku hned po českých korunovačních klenotech? Za prohlídku hradu a relikviáře zaplatíte 140 korun, děti a studenti pak 95.

Fotogalerie
5 fotografií

Po prohlídce jsme se šli schovat do jedné z místních restaurací. U zámku jsou hned tři za sebou. Rodiny s dětmi například ocení, že tu denní menu vyjde už na zhruba 80 korun. Dětem zase udělá radost muzeum hraček (vstupné 20 Kč) nebo motocyklů (dospělí 40 Kč, děti do 12 let 20 Kč). Ani o ubytování není ve městě nouze.

Na to, že má městečko jen 1000 obyvatel, tu je opravdu co obdivovat. V místním infocentru vám rádi poradí, kam dál vyrazit.

Hodnocení Blesk.cz

Bečovu, snad až na problém s parkováním, není co vytknout. Městečko je čisté a pro turisty jistě zajímavé. Okolí nabízí nádherné scenerie a do Karlových Varů nebo třeba Mariánských Lázní to není daleko. Proto musíme dát čtyři hvězdičky z pěti!