Po příjezdu do kempu jsme nejprve prověřili stížnost manželů Zetkových ze severní Moravy, kteří tady loni strávili dvě noci. Stěžovali si, že měli výhled na WC a dívali se doslova do mísy. Přitom vedlejší chatka byla volná.

V ubytovací knize jsme zjistili, že pobývali v chatce A2. A ta je opravdu od WC vzdálena asi deset metrů a přímo proti dveřím. „Tuhle chatku pronajímáme jako poslední a upozorňujeme na blízkost WC. A zmíněná volná chatka loni patřila soukromé firmě,“ vysvětlil šéf kempu Jan Šnajdr.

Kemp Rozkoš má letos velkou smůlu - voda v přehradní nádrži je znečištěná sinicemi
Autor: Václav Suchan

Voda samá sinice…

Méně hostů než v jiných letech je letos v kempu kvůli špinavé vodě v nádrži. Teď je tu ubytováno 800 lidí, jindy to bývá dvojnásobek. Jediným místem, kde se dá koupat, je dětské brouzdaliště.

Diskotéka až do jedné ráno

Co se vlastně dá v kempu dělat, když je koupání zakázáno? Areál na 17 hektarech nabízí nejrůznější sportoviště. Každý večer je tady na pláži do 22 hodin diskotéka pro děti, od 22 do jedné hodiny po půlnoci disko pro dospělé. Občerstvení zajišťuje 15 stánků a pořídíte čínu, mezinárodní kuchyni nebo českou klasiku od 40 korun, pivo od 20 korun.

Doktoři při ruce 24 hodin funguje v kempu vodní záchranná služba. Lékaři si poradí se zraněními i kolapsy. Při bolesti zubů najdete pomoc v České Skalici či v 7 km vzdáleném Náchodě, o víkendech až ve 30 km vzdáleném Hradci Králové. V kempu jsou směnárny a wi-fi připojení zdarma.