Autokemp je opravdu maličký, vejde se sem jen deset stanů či několik karavanů. Tady je to hlavně o chatičkách. Mají jich sedm, jednu pro šest osob, do ostatních se vejdou čtyři lidé. Za noc člověk zaplatí 150 korun. V chatkách však chybí skříňky. „To vylepšujeme. Do některých už jsme zavedli speciální úložné prostory a čekáme, jak se to osvědčí,“ ubezpečují Blesk provozovatelé Pavel a Erika Mikušovi. Ti se o rodinný kemp starají už deset let. Vytvořili pro návštěvníky čisté prostředí, navíc poradí s výběrem cyklostezky, pěší túrou i výletem za historií. Koupat a rybařit se dá 200 metrů odsud v Novomlýnské nádrži.

Sprchy s omezením

„Vadí nám, že jakmile se chceme osprchovat, musíme mačkat tlačítko, jinak voda přestane téct,“ stěžoval si Nedělnímu Blesku návštěvník Josef Stráník. Navíc voda je nastavená na jednu teplotu. Ale Mikušovi mají své důvody. „Za deset let už víme, co a jak. Lidé takto ušetří spoustu vody, místo aby stáli pod sprchou a nenechali vodu ostatním, šetří s ní,“ vysvětlují. Určitě je to lepší než sprchy na žetony či mince. „Každý si rozmyslí, když mu řeknu, že by mohl platit 20 korun za 5 minut sprchování. Takhle se umyje v ceně pobytu a teplá voda teče 24 hodin,“ říká Pavel Mikuš. Hygienu hodnotíme chvalitebně, a to kvůli absenci toaletního papíru a mýdla. „Vše je na vyžádání u nás. Lidé papír brali a používali jako utěrky,“ říkají Mikušovi. Jinak jsou sociálky čisté.

Fotogalerie
2 fotografie

Přijďte na vínko

Majitelé prodávají v malém občerstvení pivo, limo i něco k snědku. Na co ale lákají nejvíc, je výborné víno. A pokud zrovna nemají vaši oblíbenou odrůdu, rádi vám ji seženou. Vzhledem k velikosti kempu je třeba se vždy telefonicky objednat. V době burčáků a vinobraní je kemp narvaný k prasknutí.

Název kempu: Autokemp Erika
Adresa: Brod nad Dyjí 205,
691 81 Brod nad Dyjí
Cena za osobu: dospělý 45 Kč, dítě 20 Kč
Cena za psa:
30 Kč
Cena za stan: 30 Kč
Cena za přívěs, obytné auto:
70 Kč
Cena za os. auto: 40 Kč
Cena za chatku: 150 Kč/osoba
Teplá voda po celý den: ano
Elektrická přípojka: ano
Přípojka na kanalizaci: ne
Zajištěna ostraha areálu: ano
Prodej potravin a hygienických
potřeb v areálu:
ne
Stravování v areálu: ano
Krytý prostor pro vaření:
ne
Sportoviště:
badminton, pétanque, míčové hry
Dětské hřiště: ano
Počet WC pro ženy:
3
Počet WC pro muže: 2 + 2
Počet sprch:
1 + 1
Osvětlení v noci: ano
Hygiena: dvě hvězdy z pěti
Celkový dojem: čtyři hvězdy z pěti