Staré ošuntělé chatky, letité vybavení uvnitř, vrzající palandy – i tak můžete prožít svou dovolenou. „Proč jste jeli právě sem?“ ptala se inspektorka Brňáků Pinterových a Strnkových. „Vybrali jsme si kemp podle fotek na internetu a ty vypadaly docela lákavě,“ říkají obě manželky. „Ale když jsme přijeli, byli jsme v šoku. Chatky nemají žádné vybavení. Skříně nejdou zavírat, palandy jsou chatrné – prostě hrůza. Ale nedalo se nic dělat, pobyt už jsme měli zaplacený,“ dodávají s tím, že manželům a synům se tu přece jen něco líbí – rybaření.

Ale jinak… „Vysprchovat se můžete jen dvě hodiny ráno a dvě večer, jinak jsou sprchy zamčené a o záchodech ani mluvit nebudeme.“ No a koupání? „Podívejte se sama,“ říkají obě ženy a ukazují na špinavou vodu v řece. „Za tenhle »luxus« jsme každá rodina zaplatila 5 tisíc,“ dodávají ironicky.

Fotogalerie
3 fotografie

Realita je jiná

Jak se inspektorka přesvědčila, fotky kempu na internetu jsou opravdu zavádějící a možná spoustu let staré. Inspekce viděla jen zanedbané chaty s bídným vybavením, neudržované prostory ke koupání a stařičké dětské hřiště.

Proč se víc nestaráte?

Na to se ptala inspektorka recepční Renée Gregorové. „Od letoška má kemp nového majitele a i ten vidí, že je potřeba mnoho změnit. Začali jsme s rekonstrukcí recepce, máme novou ubytovnu. Nový majitel sehnal dotace a od září se strhnou všechny staré chatky a postaví se nové.“ A co toalety a sprchy? „I na ty dojde. Ty současné jsou opravdu nevyhovující. Víme to a chceme s tím něco dělat,“ dodává Gregorová. Blesk si to sem určitě přijede za rok či za dva zkontrolovat.

Nuda nebo ryby

Pokud jste nepřijeli rybařit, moc se zde nepobavíte. Nic tu není. Dětské prolézačky jsou zrezivělé a rodiče tam děti ani nepouští, protože vypadají nebezpečně. Ten, kdo nebyl na výletě, seděl v restauraci. Tady se opravdu nic jiného nedá děl

Formulář hodnocení inspektora:

Název kempu: Kemp Pahrbek

Adresa: Napajedla, Pahrbek 735

Cena za osobu: 60 Kč dospělý, dítě 30 Kč

Cena za psa: 70 Kč

Cena za stan: 70/50 Kč velký/malý

Cena za přívěs, obytné auto: 100 Kč

Cena za os. auto: 30 Kč

Cena za motocykl: 20 Kč

Cena za chatku: 680 Kč za 4lůžkový pokoj na noc

Hodnocení:

Teplá voda po celý den: ne (jen 2 hodiny ráno a 2 hodiny večer)

Elektrická přípojka: ano

Přípojka na kanalizaci: ano

Zajištěna ostraha areálu: ano

Prodej potravin a hygienických potřeb v areálu: ne

Stravování v areálu: ano

Krytý prostor pro vaření: ano

Sportoviště: ano – v hrozném stavu

Dětské hřiště: ano – v hrozném stavu

Počet WC pro ženy: 6

Počet WC pro muže: 6

Počet sprch: 10

Osvětlení v noci: ano

Hygiena: (známka jako ve škole) 4

Celkový dojem: **

 

Hodnocení:

* - naprostá hrůza

** - raději nenavštěvovat

*** - průměr, ale být ve střehu

**** - to už se vyplatí

***** - grandiózní