V den, kdy inspektorka Blesku dorazila na místo, bylo vedro a areál byl skoro vylidněn. Lidé odjeli k vodě. U karavanu Blesk našel Věru Škutovou z Ostravy. Slunila se a popíjela pivo s ledem. „Jsem tu s manželem a syny už popatnácté. Chlapi jsou náruživí rybáři, ráno se seberou a mažou k vodě. A já mám celý den klid,“ říká paní Věra.

„Koupat se chodíme na Horní prúdy, navečer si vyrazíme do Piešťan nebo do vinného sklípku.“ Klid, čisté sprchy a ideální podmínky pro rybáře rodině Ostraváků vyhovují. Postaví karavan před sezonou a pak přijedou na dovolenou nebo jen na víkend.

„Letos máme smůlu,“ říká majitel kempu Jozef Pullmann. „Praskl bazén a nedaleké koupaliště je nefunkční.“ To má vliv i na to, že kemp je prázdný. Zato na jedničku s hvězdičkou jsou sprchy a WC. Teplá voda, toaletní papíry a mýdlo jsou samozřejmostí. „Sociální zařízení jsme postavili nové,“ vysvětluje majitel. „Teď chceme opravit bazén, aby se rekreanti mohli koupat v kempu a nemuseli chodit jinam.“

Kdo má rád pěkné přírodní koupání, může navštívit jezero Horná Streda, které je známé průzračnou vodou. V parkové části si návštěvníci mohou vyzkoušet hru petanque. Areál má i wifi připojení na internet. Milovníci památek by si neměli nechat ujít prohlídku hradu Beckov, vzdáleného asi 11 km. Zajímavá je i zřícenina čachtického hradu, který proslavila krvavá paní Alžbeta Báthoryová.

Hodnocení kempu
Autor: Iva Dvořáková

Okolní kempy najdete na www.dokempu.cz,
kde je k dispozici online mapa kempů ČR a SR.