„Naší největší devizou je dokonale čistá voda,“ říká ředitelka kempu Silvia Škultetyová. „Vloni jsme vyčistili dna jezer. Při vstupu do vody teď jdete po oblázcích a ne v blátě.“ Jak se inspektorka přesvědčila, koupající hlídá velké množství plavčíků. Záchranka je přímo v kempu, najdete tu i přistávací plošinu pro vrtulník.

Manželé Krejčovi s dvěma dětmi přijeli z Humpolce. „Letos jsme dali přednost kempu na Slovensku před Chorvatskem,“ svěřil se pan Krejča. „Není to tak daleko, je tu levněji a dětem se tu moc líbí koupání a tobogan.“

Veliký kemp působí jako samostatné městečko. Najdete tu všechno. Hotel, restaurace, pizzerii, stánky s rychlým občerstvením, dětský koutek a několik hřišť, kolotoče, skákací hrad. Mimo areál je i pěkný akvapark. Rekreanti v kempu využívají tenisové hřiště, mohou si zahrát basket, beachvolejbal, svézt se na vodních člunech. Pivo si zde koupíte od 0,80 do 1,20 eura, ceny za jídlo jsou trochu vyšší než u nás. Ale výběr je veliký. Blesk může Slnečné jazerá doporučit hlavně kvůli příjemnému počasí, dokonale udržovaným zeleným plážím a koupání v teplé a čisté vodě.

Hodnocení prázdinového inspktora
Autor: Blesk

Okolní kempy najdete na www.dokempu.cz,
kde je k dispozici online mapa kempů ČR a SR.