Největší perlou je koupaliště s toboganem. Průzračná voda, čisté pláže a nad koupajícími dohlížejí dva plavčíci. Jeden z nich stojí i přímo u startu toboganu. Kemp je vhodný pro rodinnou dovolenou i pro štamgasty – starší manželské páry, které sem jezdí mnoho let po sobě.

Večer je tu klid a ticho. „Máme tu i klienty, kteří přijeli už 22. sezonu,“ pochlubil se majitel Miroslav Zubalík. To potvrzují manželé Medkovi z Dolní Ředice u Pardubic. „Kempu nemůžeme vůbec nic vytknout, a proto se rok co rok vracíme,“ říká paní Drahomíra a dodává: „Personál je velmi milý a ochotný.“ Vypráví, jak jim majitel ochotně v hustém dešti pomohl, když si zabouchli klíče v autě.

To manželé Sixtovi tu jsou poprvé a chválou také nešetří. „Je tu hodně příležitostí na výlety, krásné koupání a v noci úžasný klid,“ říká paní Soňa. Na nespokojeného rekreanta inspektorka nenarazila. Bez chybičky dopadla i prohlídka sociálních zařízení. V restauraci si mohou turisté vybrat ze čtyř minutek a čtyř hotovek. Jídlo stálo od 70 do 100 Kč a bylo opravdu chutné.

tabulka ATC Strážnice
Autor: Iva Dvořáková

Okolní kempy najdete na www.dokempu.cz,
kde je k dispozici online mapa kempů ČR a SR.