Už podle umístění kempu je jasné, že se od něj příliš očekávat nedá.

Vybavení je velice skromné a kromě noclehu a popíjení piva v restauraci se tam prakticky nic jiného dělat nedá. Je tam sice asfaltové hřiště a ma-linký bazén, tam se ale člověk moc nezabaví. Majitel kempu Vlastimil Němec si toho je vědom a tvrdí, že jde o městský kemp, který není určený pro dlouhodo-bou rekreaci. „Občas sem sice přijedou Ostraváci s dětmi do zoo, ale spíš sem jezdí třeba lidé ze Skan-dinávie nebo ze západní Evropy, kteří to tu mají ja-ko mezistanici při cestě k moři,“ tvrdí Němec.

Kvůli vysokým cenám využívají kemp hlavně cizinci
Autor: Jan Horák


Složení lidí ubytovaných v kempu při návštěvě Blesku dává slovům majitele za pravdu. Na Čecha tam nenarazíte. „Támhle je třeba dánská rodina, která sem jezdí už patnáct let. Také jedou na jih a jsou tu jen na zastávce,“ říká Němec.

Mezi největší nevýhody kempu patří rušná silnice hned vedle něj a vysoké ceny za chatky a penzion. Například za čtyřlůžkový pokoj zaplatí rodina v období prázdnin 2350 korun za noc, což je na kemp docela »pálka«. Na druhou stranu je kemp čistý a majitel se o něj dobře stará. Také aby ne. Žije tam už od dětství. „Bývala to zahrada mého dědy. Ještě se toho dožil, když jsem na začátku devadesátých let kemp otvíral. Víte, v tomhle už není byznys, ale srdce,“ dodává majitel kempu.

Komu tedy lze kemp doporučit? Určitě rodinám s dětmi z druhého konce republiky, které si chtějí projít Prahu a zároveň udělat dětem hezký víkend ve stanu v čistém areálu s příjemnou obsluhou.

358783:gallery:true:true

Dotazník:
Teplá voda po celý den: ano
Elektrická přípojka: ano
Přípojka na kanalizaci: ne
Zajištěna ostraha areálu: ano
Prodej potravin a hygienických potřeb v areálu: ano
Stravování v areálu: ano
Krytý prostor pro vaření: ne
Sportoviště: ano
Dětské hřiště: ano
Počet WC pro ženy: 3+1 invalidní
Počet WC pro muže: 3+1 invalidní
Počet sprch: 3+3+1 invalidní
Osvětlení v noci: ano
Hygiena: 1
Celkový dojem: ***

Více čtete zde.

Okolní kempy najdete na www.dokempu.cz,
kde je k dispozici online mapa kempů ČR a SR.