Plánujte pomocí diáře

Digitální věk nabízí různé formy připomínkových aplikací nebo kalendářů, ale i v dnešní době stále mnoho lidí využívá klasické diáře. Nezáleží, jestli využíváte digitální, nebo papírovou formu, plánovat můžete úspěšně kdekoliv. Pravidelná tvorba týdenního harmonogramu však bude ve vašem snažení stěžejní. Pakliže budete mít veškeré důležité události týdne vždy přehledně na jednom místě, vaše efektivita se rapidně zvýší.

Důležité je nenechávat vše na poslední chvíli a skutečně plánovat. Zkouškové období tak zvládnete levou zadní i při práci.

Flexibilní pracovní doba

Přestože to není plošně aplikovatelná rada, sjednání flexibilní pracovní doby může být klíčové. Zkuste si domluvit ve svém zaměstnání takovou dobu, kterou budete bezproblémově zvládat i během studia. Na základě vaší práce si pak vždy uzpůsobte také školní rozvrh a plán přednášek.

Ať už bakalářské studium nebo magisterské studium, na NEWTONu vám vyučující vyjdou vstříc vždy. Právě takový přístup je nedocenitelný, jelikož v dnešní době představuje studium současně s prací naprosto běžnou věc.

Upravte si studijní plán

V případě, že práci věnujete převážnou část týdne, můžete zauvažovat také o kombinovaném studiu. To probíhá hlavně formou samostudia, přičemž osobní setkání jednotlivých skupin se odehrává celkem šestkrát za semestr, vždy o víkendu. Jedná se tak o zajímavou volbu například pro začínající podnikatele.

Pro studenty prezenční výuky NEWTON garantuje maximálně efektivní rozvrh, který si lze poskládat do pouhých tří dnů v týdnu. Zbytek vašeho času si tak můžete přizpůsobit práci a získávat tak neocenitelné zkušenosti do budoucí kariéry.

Studium na NEWTON University je velmi praktické, ať už se jedná o studium marketingu, studium managementu, či MBA studium, ale kombinace s reálnou praxí a možnost vyzkoušet si ihned aplikovat získané vědomosti do praxe je samozřejmě naprosto ideální.

Nezapomeňte relaxovat

Abyste dokázali podávat stoprocentní výkony jak v práci, tak během svého studia, neměli byste zapomínat ani na odpočinek. V diáři, který jste si pořídili na základě první rady, si udělejte místo také na takové aktivity. Studentský život je pestrý zejména pro obrovské množství kulturních či sportovních akcí, na které budete vzpomínat celý život. I taková forma aktivního odpočinku je pro kvalitní a zdravý život nesmírně důležitá.