Informace, klíč k úspěchu

Jako na jednu z prvních otázek, na které se vás zeptá snad každý personalista je: Co víte o naší společnosti? Abyste se vyhnuli pocitu zaskočení a trapného ticha, najděte si o firmě co nejvíce informací. V době internetu to máte o dost jednodušší. Přečtěte si něco o historii společnosti, nabízených produktech a službách, snažte se pochopit organizační strukturu a firemní kulturu. Udělejte si přehled o členech vedení, případně o konkurenci.

Proč opouštíte současné zaměstnání?

Tak tady pozor. Při této otázce buďte opravdu opatrní. Rozhodně vše pokazíte, pokud začnete pomlouvat svého bývalého zaměstnavatele. I kdyby to byla stokrát pravda, toto se nedělá. Personalisté jsou na tento typ velice háklivý. Pokuste se tedy raději sdělit, proč byste rádi pracovali u nové firmy a co jí můžete vzhledem ke svým zkušenostem nabídnout.

Silné a slabé stránky?

Další velice oblíbená libůstka personalistů, kterou najdete v každém dotazníku nebo u každého osobního pohovoru. Určitě si nevymýšlejte. Je to zbytečné a věřte, že personalista dřív nebo později tuto lež odhalí.

Zkuste se nad touto odpovědí zamyslet v klidu doma. Sepište si své kladné a záporné vlastnosti. Můžete požádat i někoho ze svého okolí, který vás dobře zná. Nevymýšlejte si vlastnosti, které nemáte. Uveďte tři až pět silných stránek, které přímo souvisejí s pozicí, o kterou se ucházíte (důslednost, trpělivost, týmovost, tvořivost, komunikativnost apod.) Poté zmiňte jednu až dvě slabé stránky, které však s novou prací nesouvisejí nebo je nelze chápat jako jednoznačné negativum. Říci, že nemáte slabé stránky, působí arogantně a nedůvěryhodně.

Platové podmínky?

Otázka peněz je vždy choulostivá. Pro mnoho z nás i ne zrovna příjemná a stresující. Co když si řekneme málo? Nebo naopak moc? Pokud si nejste vyšší svého budoucího platu moc jisti, zkuste se podívat na pracovní portály. Tam lze snadno najít mzdy odpovídající vaší pozici a regionu.

Proč právě vy?

Je opravdu velice málo lidí, kteří se s touto otázkou u pohovoru nikdy nesetkali. Je velice záludná a správně odpovědět na ni můžete pouze v případě, že znáte velmi dobře pozici, o kterou se ucházíte. Měli byste chápat náplň práce, mít představu o nejčastěji vykonávaných úkolech a schopnostech, které se od ideálního kandidáta očekávají. Jako výhodu proti ostatním uchazečům můžete uvést své vzdělání, jazykové znalosti, předchozí praxi nebo osobnostní předpoklady. Zabodujete výčtem významných pracovních úspěchů nebo krizových situací, které jste zvládli. Pozor na sebestřednost a samolibost!

Osobní otázky

Na otázky typu: Kolik máte dětí a jakého jste politického vyznání, by se vás rozhodně žádný personalista ptát neměl. Tyto otázky nijak nesouvisí s vaším budoucím výkonem práce. Nejste proto povinni na ně jakkoliv odpovídat.

Hledáte nové zaměstnání? Navštivte webové portály www.jobs.cz a www.prace.cz