Přišly a stále přicházejí nabídky práce i nejrůznější rady a vzkazy.

Šest už dostalo svou šanci!

Zatím to vypadá, že nějaká práce vyjde více než polovině nezaměstnaných ze zveřejněné desítky. Na výběr hned z několika zajímavých nabídek má Helena Vichrová z Prahy, Soňa Kulhánková z Višňového, Věra Sadecká z Liberce i svobodná maminka z Nymburka Jaroslava Kernová. Kromě pracovních nabídek, ke kterým potřebují živnostenský list, přitom většinou jde o konkrétní nabídky majitelů firem. Někteří z nich dokonce nabízejí ubytování zdarma nebo slibují zaplatit dojíždění.

Fotogalerie
5 fotografií

„Rýsuje se mi práce v Praze dokonce i s bydlením,“ říká šťastně Jaroslava Kernová z Nymburka. „Mám domluvených několik schůzek a doufám, že něco z toho vyjde,“ věří Věra Sadecká z Liberce. „Vypadá to, že možná najdu práci i s ubytováním ve Škodovce,“ doufá Jiří Hynek z České Lípy. Čerstvě po operaci je Soňa Kulhánková z Višňového. „Děkuji za všechny pracovní nabídky. Jakmile budu mít po rekonvalescenci, určitě se všem ozvu,“ slibuje Soňa, která dokonce dostala i nabídku strávit i s dcerami čtrnáct dní dovolené na Slapech.

Velkou šanci najít vytouženou práci v oboru, ve kterém se vyučil, má i sládek František Kadlčík z Uherskohradišťska. S nabídkou práce v oboru ho oslovila bývalá spolužačka z učiliště. Bohužel, zatím žádná šance se nerýsuje hluchému Petru Jiskrovi ze Sokolovska, který touží mýt auta nebo vybalovat zboží. A žádná nabídka domácí práce nepřišla ani pro Danu Rejčovou z Mostu.

Najde se pro ně práce?

Dlouho a marně hledají práci Nemají velké nároky, ale přesto o ně zaměstnavatelé zatím neprojevili zájem. Nevíte o něčem třeba právě vy?

Petr Jiskra (42) z Rotavy na Sokolovsku je hluchý. Práci hledá už deset let, ale nevzdává se naděje. Má jen základní vzdělání, ale je ochoten dojíždět. Rád by uklízel, myl auta nebo vybaloval zboží.

Petr Jiskra (42)
Autor: Kateřina Moravcová

Dana Rejčová (55) z Mostu je po operaci štítné žlázy, je silná diabetička a chodí o francouzských holích. Zatím žije z podpory, ale chce pracovat. I když špatně chodí a mluví, má zdravé ruce a touží po domácí práci od seriózní firmy.

609329:gallery:true:true