Naposledy byla zaměstnaná u Obecního úřadu v Bělušicích na Mostecku. „Dělala jsem všechno, uklízela, starala se o zeleň, jezdila jsem i s frézou. Pak jsem se ale odstěhovala na Lounsko, a proto mne propustili,“ řekla.

„Byla jsem z toho nešťastná, věřila jsem ale, že práci zase najdu. Objíždím úřady práce, ptám se ve firmách, po známých, všechno marné. Zrovna jsem byla na šesti místech, všude mě odmítli. Už ztrácím naději,“ dodala žena, která je vyučená chovatelka a má i maturitu v oboru zootechnik.

Zvířata, zejména koně, jsou její velkou láskou. Práce s nimi by ji bavila nejvíc. Dva koně s manželem také vlastní. „Zvířat je ale stále méně, v oboru proto práci sehnat nemohu. Naši koně jsou šikovní a hodní. Máme také dobře vycvičené psy a kočky. Lákala by mě třeba terapie se zvířaty. Jsem ale ochotná naučit se a dělat cokoli,“ dodala.

Sehnat práci potřebuje i z finančních důvodů. Protože už je doma rok, nepobírá žádné příspěvky ani dávky. Žijí jen z platu manžela, který pracuje v zemědělství, a jeho příjmy se mění podle sezonních prací. Právě v těchto měsících jsou nejnižší. „Musíme hodně šetřit,“ dodala.

Příjmy:
Plat manžela – 12 000 Kč

Výdaje:
*inkaso včetně vody – 2200 Kč
*dříví na topení – 1500 Kč
*benzin – 1000 Kč
*potraviny – 4000 Kč
*alimenty – 1500 Kč
*pojištění včetně koní – 1000 Kč
*léky, drogérie, oblečení a další – 800 Kč
Celkem – 12 000 Kč