Doslova za okamžik můžete koupit jízdenku na MHD pomocí aplikace DoKapsy od ČSOB, nově i v Praze a Středočeském kraji. Stačí vybrat druh jízdenky, zaplatit kartou na pár kliknutí a můžete cestovat. Kromě Pražské integrované dopravy jízdenky zakoupíte také v Brně, Olomouci, Liberci, Zlíně, Chebu nebo Táboře.  

Jízdenky se vám po nákupu zobrazí v aplikaci a při nečekané kontrole pak stačí ukázat revizorovi QR kód na displeji. Vyhnete se tak zdlouhavému hledání papírových lístků po kapsách nebo v peněžence. Automat na jízdenky navíc nenajdete zdaleka na všech zastávkách. Naproti tomu mobil máte vždy po ruce. A pro urychlení si můžete platební kartu v aplikaci bezpečně uložit.

Aplikace DoKapsy toho umí mnohem víc. Třeba dlouhou chvíli v MHD si můžete zkrátit čtením prémiového obsahu z médií, jako je Blesk, E15, iSport.cz, Reflex, Auto.cz nebo Ženy.cz. A to včetně článků, které jsou jinak placené.

To ale není všechno. Stejně jednoduše jako koupit jízdenku na autobus je pomocí aplikace DoKapsy možné zaplatit i za parkování. Na displeji ihned uvidíte, kde jste zaparkovali, a po výběru parkovací zóny už stačí jen vybrat, jak dlouho se zdržíte, a za parkování zaplatit jedním dotykem prstu. To vše ve více než 50 městech v Česku a nově i v některých parkovacích domech a na oblíbených turistických místech.

Aplikaci DoKapsy od ČSOB už používají desetitisíce lidí, kteří si chválí její jednoduchost. Ke stažení je jak v App Storu pro zařízení s operačním systémem iOS, tak v Google Play pro mobilní telefony s Androidem. A přestože má v názvu ČSOB, využívat ji může opravdu kdokoli.