Pokud chcete, aby vám dárky nakoupené v e-shopu přišly včas, je lepší dát přednost on-line platbě kartou. Obchodníkovi se částka připíše na účet okamžitě a objednávku by tedy měl vyřídit rychleji. Mnozí lidé ale nemají k on-line platbám důvěru, protože při platbě je nutné zadat údaje o kartě navázané na běžný účet. Tato nedůvěra se týká především menších, méně známých e-shopů – právě těm přitom můžete nákupem výrobků v této době významně pomoci. Jednou z možností, jak nakoupit on-line a být v klidu, je využít k tomu virtuální platební kartu pro nákupy na internetu. Jednu takovou nabízí pod názvem eKarta také mBank.

Bezpečné on-line nákupy s eKartou

Tato karta má oproti klasické plastové několik výhod. Funguje odděleně od bankovního konta, a tudíž neexistuje způsob, jak se přes ni dostat k vašim financím – s výjimkou těch, které si na kartu sami převedete, tedy dobijete. Dobíjení se provádí přímo v mobilní aplikaci nebo internetovém bankovnictví. Jen zadáte částku, kterou chcete na kartu převést z běžného účtu, a akci potvrdíte. Poté už stačí při on-line nákupu do platební brány překopírovat údaje z karty, které si zobrazíte v aplikaci nebo internetovém bankovnictví. Nic tak nelovíte v peněžence ani nepřepisujete čísla. Dobíjet kartu můžete podle aktuální potřeby, slouží tedy na malé i velké nákupy. „Není potřeba na ní mít peníze neustále. Pokud ji klient nepoužívá, může ji vynulovat tak, že si peníze převede zpět na běžný účet. Všechny tyto úkony vyřeší pohodlně v mobilní aplikaci nebo internetovém bankovnictví,“ říká Michal Staněk, produktový manažer platebních karet mBank. Jednou z největších výhod virtuální karty beze sporu je, že ji nemůžete ztratit a také vám ji nikdo neukradne – například z kapsy v přeplněném autobuse.

Získejte přehled o svých on-line nákupech

Navíc se mBank jako vždy dobře postarala i o přehlednost dat, což ocení každý, kdo má rád věci pod kontrolou. Údaje o eKartě a veškerých nákupech máte přímo v aplikaci. To se vám bude hodit, až budete chtít zjistit, kolik jste letos za dárky utratili. V aplikace si také můžete eKartu jednoduše založit a čas, který k tomu budete potřebovat, se vám vrátí zpět už při jejím prvním použití. Požádat o ni lze také v internetovém bankovnictví mBank. Po schválení žádosti je eKarta ihned připravena k použití.

Tak na nic nečekejte, ať pohodlně stihnete nakoupit všechny dárky pro své blízké a můžete si ještě společně užít předvánoční období.  

Více informací najdete na stránkách www.mbank.cz.