K němu je však potřeba si zřídit internetové bankovnictví. Dále si většina obyvatel nechává na bankovní účet posílat svou mzdu. Je ovšem důležité si běžný účet vybrat správně. Každá bankovní společnost vám nabídne jiné podmínky. Vy si musíte najít takovou bankovní společnost, která vám bude nejvíce vyhovovat.

Běžné účty

Jak jistě sami víte, bankovních společností je na trhu relativně velké množství. Vybrat si tak správný bankovní účet nemusí být nic jednoduchého. Zaměřit byste se měli především na poplatky a možnosti, jaký běžný účet u vámi vybrané bankovní společnosti nabízí. K prvotním podstatným složkám patří například výběry z cizích bankomatu, odchozí platba a výběry z vlastních bankomatu. Dnes se dá běžný účet založit tak, aby výše uvedené položky byly zdarma. Dávejte si ovšem pozor, stále existují bankovní instituce, jež některé položky mají zpoplatněné. Jedná se především o výběry z cizích bankomatů.

Technických parametrů má však běžný účet daleko více. K dalším službám, které mohou být zpoplatněny patří výpis z bankovního účtu. Ten lze vytisknout elektronicky nebo si jej můžete nechat zaslat poštou. Necháte-li si ho zaslat poštou, počítejte s tím, že zaplatíte určitou částku. Každý jednotlivý bod se odvíjí od těch ostatních. Při výběru běžného účtu buďte důkladní. U některých bankovních institucí máte na výběr i platební kartu. Buď to si můžete požádat o MasterCard nebo Visa Classic.

Jaké další parametry si pohlídat?

O běžném účtu je potřeba vědět co nejvíce informací. Nemějte strach z otázek. Právě ty vám upřesní, jestli je běžný účet pro vás vhodný či nikoliv. Rozhodně je důležité si následně přečíst si samotnou smlouvu. Víte, jaké parametry si dále pohlídat? Věděli jste například, že existují běžné účty, které úročí zůstatek? Pokud ne, co se tak na tyto běžné účty zaměřit. Bankovní instituce se v tomto směru rozdělují na dvě skupiny. Ta první zůstatek úročí, zatímco ta druhá ne. Běžné účty dnes nabízejí daleko více možností. Jen je potřeba je správně využít.

To platí i o Google a Apple pay. Váš běžný účet a celkově bankovní instituce by tyto služby měla bezpochyby podporovat, a to i v momentě, že nevlastníte iPhone. Do budoucna se to může snadno změnit.

Autor: Lundea.com

Google a Apple pay u bankovních účtů.

Musíte myslet na to, že běžný účet, který založíte budete využívat. Měl by být tedy co nejjednodušší. Jde především o internetové bankovnictví. Umožňuje vámi vybraná bankovní instituce měnit podstatné údaje v internetovém bankovnictví? Nebo musíte při jakékoliv změně navštívit nejbližší pobočku? Ušetřete si čas.

Mobilní aplikace výhodou

Bankovní instituce klientům nabízí mobilní aplikace. Ty rovněž ušetří relativně velké množství času. Poradí vám s jakýmkoliv problémem, jež nastane. Proč tedy nevyužívat mobilní aplikaci a internetové bankovníctví ve svém mobilu? Mobilní telefony dnes patří k nejvyužívanějším přístrojům vůbec. Jak jsou na tom banky s jejich aplikacemi?

Autor: Lundea.com

Přívětivost mobilní aplikace u běžných účtů. Údaje od Lundea.com

Není to tedy pouze o ceně, ale i o funkcích, které daný účet nabízí. Dobře si tedy porovnejte všechna pro a proti jednotlivých nabídek, než se rozhodnete pro ten nejlepší bankovní účet.