Platíme si zdravotní pojištění, tak proč ještě další?

Zdravotní pojištění, které je státem povinné, nám zaručuje pouze základní zdravotní péči. Takže pokud se vám stane vážnější úraz, který vás dostane na nějaký čas „mimo provoz“, máte o starost navíc. Dlouhodobý úraz je nepříjemností pro každého, je neplánovaný a stejně tak nečekaný může být i jeho dopad na rodinný rozpočet. V drtivé většině případů totiž dojde k tomu, že rodinné příjmy klesnou a výdaje naopak vzrostou (léky, kontroly u lékaře, speciální pomůcky nebo rehabilitace).

Výpadek příjmu

Takové náklady se mohou vyšplhat až do několika desítek tisíc korun. Pokud se navíc jedná o dítě, jeden z rodičů s ním musí samozřejmě zůstat po celou domu léčení doma. To znamená náhlý výpadek jednoho příjmu v domácnosti. Což v případě, že rodina nemá větší finanční rezervu, může chod domácnosti velmi výrazně narušit!

 „Dětské životní pojištění umožňuje rodičům zůstat doma s nemocným dítětem. Pojišťovna rodičům totiž pomůže dorovnat rozdíl mezi čistým příjmem, který by dostali, a příspěvkem na péči od státu,“ vysvětluje Markéta Filová z Generali České pojišťovny a dodává: „Při trvalé nesoběstačnosti dítěte si potom rodina může zvolit, zda bude chtít v případě potřeby vyplatit finanční prostředky formou pravidelné renty nebo formou jednorázového plnění, které použije například na nákup speciálního automobilu či na přestavbu bytu na bezbariérový.“

I když je zranění při sportování časté, nejvíce úrazů děti utrpějí doma.
Autor: profimedia.cz

Úrazové nebo životní pojištění. Jaký je mezi nimi rozdíl?

Rozdíl mezi úrazovým pojištěním a životním pojištěním je v rozdílném zajištění a krytí škod. Zatímco úrazové pojištění obsahuje krytí pro případ úrazu,  životní pojištění poskytuje kompletní krytí nejrůznějších rizik, která vás mohou v životě potkat – nejen úraz, ale i například nemoc, úmrtí apod. Rodiny tak velmi často volí variantu úrazového pojištění pro děti a životního pojištění pro samotné rodiče.

Pozor:

Při sjednávání pojistné smlouvy se s pojišťovnou dohodnete, kolik peněz vám v případě konkrétního úrazu vyplatí. Myslete na to, že je rozdíl mezi nezbytnou dobou pro léčení úrazu v důsledku nehody (denní odškodné) a trvalými následky. Dohodnutá částka je pak maximální suma, kterou vám pojišťovna může vyplatit.