Co stojí za prosperitou tuzemských bank?

-        Růst české ekonomiky

-        Rostoucí objemy poskytnutých půjček

-        Zvyšování úrokových sazeb ČNB

-        Inovování a zjednodušování bankovních služeb

Air bank inovace nejsou cizí, nově nabízí založení účtu přes internetO prosperitě bank nerozhoduje pouze počet a objem poskytnutých půjček. Velkou roli hrají také další bankovní služby a přístup banky k inovacím. Těch se Air bank rozhodně nebojí, není tak divu, že právě letos v dubnu banka překonala hranici 700 000 klientů, a to je na trhu teprve osm let.

Za jejím úspěchem stojí především zjednodušení služeb, což potvrzuje i poslední zveřejněná novinka. Bankovní účet lze snadno otevřít v mobilní aplikaci My Air, což od února už využilo zhruba 30 % všech nových klientů banky.

Běžné účty online dnes nabízí už naprostá většina bank. Ale v drtivé většině případů není tato možnost přizpůsobená pro mobily. Přitom s mobilem je i takové ofocení dokladů totožnosti mnohem snazší a přirozenější, říká Filip Zavřel, vedoucí Oddělení každodenních služeb Air Bank.

Jak založit běžný účet online bez návštěvy pobočky?

Air Bank garantuje, že pro otevření a aktivaci osobního konta nemusí klienti chodit na pobočku a že i samotný podpis smlouvy je proveden prostřednictvím mobilního telefonu. Ještě než se ale dostanete k podpisu, je zapotřebí:

-        stáhnout mobilní aplikaci My Air,

-        vyplnit základní osobní údaje,

-        vyfotit dva doklady totožnosti,

-        zaslat ověřovací platbu z jiného bankovního účtu.

Nezbytnou podmínkou tedy je vlastnit už jeden běžný účet u jiné banky. Podpis pak probíhá přímo v aplikaci, kdy je nutné zadat vstupní heslo.

Která z českých bank má nejvíce klientů?

Stovky tisíc klientů ale nelapila pouze Air Bank, některá konkurence se může pyšnit s ještě vyššími čísly.

-        Fio banka má zhruba 900 000 klientů.

-        MONETA Money bank má přes 1 000 000 klientů.

-        Komerční banka má kolem 1 700 000 klientů.

-        ČSOB má zhruba 2 800 000 klientů.

-        Česká spořitelna má více než 5 000 000 klientů.

Česká spořitelna je největší tuzemskou bankou u nás, druhé místo patří ČSOB, jejíž součástí je ale už nějaký ten pátek také Poštovní spořitelna, tudíž do počtu klientů této skupiny se započítávají i její zákazníci.

Nutno ale podotknout, že některé banky nabízí své služby i firmám a podnikatelům, díky tomu jim právnické osoby konečné počty výrazně navyšují. Například Air Bank ale do svých řad přijímá pouze fyzické osoby.