Jahodoví duchové
Budete potřebovat:
24 větších čerstvých jahod
čokoládové zdobení
Na polevu:
150 g cukru
100 g bílé čokolády
2 lžíce mléka
2 lžíce vody
několik kapek oleje
Postup:
Cukr rozvaříme s mlékem a vodou na sirup, pak do horkého sirupu vmícháme nastrouhanou bílou čokoládu a několik kapek oleje a utřeme do hladké polevy.
Do teplé polevy namáčíme omyté a osušené jahody a pokládáme ztuhnout na pečící papír. Jako oči a nos vmáčkneme do polevy kousky čokolády.
Usekané prsty
Budete potřebovat:
420 g hladké mouky
250 g másla
4 žloutky
140 g cukru moučka
malinová marmeláda
Postup:
Z uvedených surovin uděláme těsto, které dáme odpočinout do lednice (ideálně přes noc), ale postačí i dvě, tři hodinky.
Vyválíme válečky zhruba ve velikosti prstu, do kterých tupou stranou nože naznačíme ohyby prstů Pečeme při 180 °C dozlatova.
Po upečení můžeme nehet strhnout a podmáznout marmeládou, marmeládou namažeme i konce „prstů“.
Mísa plná červů
Budete potřebovat:
2 balíčky červeného želé
1 balíček bezbarvé želatiny
¾ hrnku šlehačky
balení ohebných brček
Postup:
Připravte želé a želatinu podle návodu, promíchejte a nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Pak přimíchejte šlehačku a můžete přidat trochu zeleného potravinářského barviva.
Připravte si brčka, svažte je a vložte do vysoké sklenice, tak, aby jí brčka zcela vyplnila. Potom nalijte směs do brček a nechte v lednici ztuhnout.
„Žízaly pak můžete z brček buď vytlačit, nebo použít horkou vodu. Želé potom z brček vyklouzne.