ONLINE CHAT
Dobrý den, zřídila jsem si u vaší banky účet teprve 13.7.2013 tak jsem na vaše služby teprve zvědavá.. Doufám, že budu nadmíru spokojena. Hezký den(Marie)
Foto
Dobrý den, Marie, vážím si Vašeho rozhodnutí a moc děkuji za důvěru v mBank. Jsem si jistý, že Vás nezklameme, tak jako jsme nezklamali ostatních 470 000 našich zákazníků. Když budete s mít s čímkoli problém, zavolejte nám prosím na mLinku. Děkuji. Současně bych se teď chtěl rozloučit a poděkovat za všechny dotazy. Mrzí, mě, že ne na všechny jsem dokázal ve vymezeném čase odpovědět. Budu se snažit si znovu najít podobnou příležitost k bezprostřednímu online rozhovoru, je skvělé slyšet z první ruky pochvaly i to, v čem možná zatím neexcelujeme. Díky a hezký den všem. Roman Truhlář
Dobrý den, mohu se zeptat proč není nějak zvýhodněný výběr z Vašeho bankomatu (bankomat z Vaším logem Kaufland Židenice) oproti cizím bankomatům ?(Slezák, Brno)
Foto
Dobrý den, neděláme žádné rozdíly mezi jednotlivými bankomaty a pro Vás je to výhoda. Když potřebujete hotovost, můžete s bez obav zamířit k tomu nejbližšímu. Konkrétní bankomat, který zmiˇnujete provozuje firma Euronet, nikoliv mBank a naše logo na bankomaty unisťuje s našícm souhlasem jen jako propagaci značky mBank.
Je bezkontaktní kartu lehčí zneužít nebo je to jen můj dojem? Díky. RS(Roman Š.)
Foto
Dobrý den, bezkontatní kartu při bezkontaktních platbách nikdy nedáváte z ruky. To je obrovská výhoda. Proto z rizikao zneužití nemusíme mít strach.
Přemýšlím o změně banky. Rád bych přešel k některé z bezpoplatkových / nových bank? Proč bych si měl vybrat právě mBank? V čem jste lepší než konkurence? Díky(Ivan F.)
Foto
Dobrý den. U nás budete mít jistotu, že si kupujete originál, který tady byl, je a bude. Nejsme žádný experiment, jsme zdravá nízkonákladová a internetová firma, pátá největší česká banka podle počtu zákazníků. Působíme kromě Česka v dalších 2 zemích (Slovensko, Polsko) a stojí za námi silný majitel, německá banka Commerzbank. Nabízíme Vám mnohem víc, než jen bezpoplatkový účet a internetové bankovnictví. A nakonec u nás máte jistotu, že nám na vás záleží. Když tak mi zavolejte a můžeme probrat i méně obecné důvody :)
Byli jste první bezpoplatková banka na trhu. Těžíte nějak t této skutečnosti? Pomohlo Vám to při startu?(Jan Hráský, Praha 4)
Foto
Dobrý den, pane Hráský. Děkuji za tuhle otázku. Máte pravdu, byli jsme průkopník a velmi nám to dodnes pomáhá. Na prostředí internetu je "být první" velmi dležité. I díky tomu dnes obsluhujeme více zákazníků než všechny "nové" banky (AirB, ZUNO, Equa) dohromady. Dosahujeme už dokonce malého zisku. A i díky tomu jsme už pevnou a trvalou, ale i značně originální součástí českého bankovnictví.
Dobrý den, uvažujete o nějaké možnosti, jak na účet u vaší banky vložit peníze v hotovosti? Přeposílat je přes poštu se moc nevyplácí. Děkuji(Petráková)
Foto
Dobrý den, paní Petráková, nejlepší je použít pokladnu nebo vkladomat a bankovní účet v jiné bance. Svůj nebo někoho, komu můžete důvěřovat.
dobrý den, pravidelně posílám dceři, která studuje v zahraničí (Španělsko), 100 euro. Každý měsíc platím za tuto službu 220 Kč. Existuje nějaká jiná, levnější varianta? Děkuji.(Kamila)
Foto
Dobrý den, Kamilo, otevřete si mKonto u mBank. U nás poplatky za zahraniční platby po Evropě vůbec nemáme.
Jak je to s internetovými bankami? zuno atd oprvadu to funguje bez poplatků nebo je v tom někde nejaký háček.(David )
Foto
Dobrý den, Davide. Za nás můžu říct, že nulové poplatky můžeme nabízet jen díky tomu, že se chováme maximálně úsporně. Máme relativně málo zaměstnanců, minimum obchodních míst a svoje služby poskytujeme co nejdůsledněji přes internet. Tím máme nesrovnatelně nižší náklady - personální, nájemní atd. - než velké banky. A každou další úsporu znovu promítáme do cen našich služeb. Jsme prostě obrovský finanční eshop s bankovní licencí. A eshopy musejí být levnější než kamenné obchody, aby mohly konkurovat.
Dobrý den, vzhledem k tomu, že zaměstnavatel chtěl poukazovat mzdu na účet, tak jsem si zřídila. Každý měsíc mi chodí výplata (již slušně zdaněná), zřídila jsem si internetové bankovnictví, sama si tisknu měsíční výpisy a stále platím zvláštní poplatky, což mi nevyhovuje. Děkuji za radu Mudrová Věra(Mudrová Věra)
Foto
Dobrý den, paní Mudrová, rádi Vám otevřeme mKonto. Požádejte si přes mBank.cz, sse smlouvou Vám můžeme poslat kurýra. Původní účet prostě potom zavřete. Ušetříte dost peněz.
Dobrý den pane Truhláři, mám peníze v hotovosti a chci si je dát na svůj účet, jaké všechny možnosti v tomto směru nabízí mBank? Popř. plánujete vkladomaty? Děkuji(Petr H.)
Foto
Dobrý den, nemáme kvůli jejich vysokým nákladům na obchodních místech pokladny, takže doporučuji použít pokladnu a účet v jiné bance. Děkuji.
Dobrý den, platím hypoteku u GE Money Bank a poplatek za vedení hypotečního úvěru je 600,- CZK měsíčně. Je to z Vašeho hlediska v pořádku? Platit 600,- CZK za měsíc a v podstatě za nic? (Petra)
Foto
Dobrý den, oři první příležitosti se přefinacujte hypotéku do některé banky, která tyhle poplatky nevybírá. Takhle platíte 7200 Kč ročně navíc zbytečně.
Dobrý den, pane Truhláři. Bezkontaktní platby již mBank podporuje, chtěl bych se zeptat zda neplánujete něco podobného jako KB nebo GE ve spolupráci s O2. Myslím tím NFC platby pomocí mobilního telefonu. Děkuji za odpověď a přeji hezký den.(Jan Kirakovjan)
Foto
Dobrý den, tenhle projekt bedlivě sledujeme, ale zatím se držíme bezkontaktních karet. Je to značná investice a my, bezpoplatková banka, obracíme každou korunu, abychom udrželi náš ceník...
dobry den, mam u vas hypoteku za velmi vyhodnych podminek. bylo by mozno tuto hypoteku navysit za stejnych podminek, pokud bych koupil dalsi nemovitost?(milan hruby)
Foto
Dobrý den, pane Hrubý, neumíme poskytnout další hypotéku za historickou sazbu, ale naše aktuální sazby by Vás měly určitě uspokojit stejně dobře...
Konkureční banka Equa Bank nabízí výběr ze všech bankomatů zdarma bez omezení a počtu výběru z bankomatů. Proč nenabídnete alespoň jeden výběr z bankomatu měsíčně zdarma?(Michal S.)
Foto
Dobrý den, Michale. Výběry z bankomatů jsou pro nás kompletně dotovaná a nesmírně drahá služba. Platíme 29 korun za každý výběr konkurenčním bankám, které bankomaty provozují, a pomáháme jim tím velmi neradi k miliardovým ziskům. V mBank Vám každopádně stačí, abyste kartou zaplatil aspoň 2000 Kč v měsíci a budete mít první výběr zdarma také.
Dobrý den, co řikate na konkurenčni banku AIRBANK??? Nesebrala Vám aktivni klienty???(Vojta)
Foto
Dobrý den, popravdě řečeno jsme konkurenci od AIRBANK nezaznamenali. Naši zákazníci mají mBank rádi i bez televizní masáže. Máme samozřejmě i podstatně širší produktovou nabídku a hlavně lepší ceny.
Hezký den, uvítala bych větší informovanost klientů mbank. Např. o novinkách do emailu, sms nebo facebook. Např. jsme takhle "prošvihli" loni zvýhodněné úročení termínovaných vkladů. Děkuji.(Pavla Janátová)
Foto
Dobrý den, paní Janátová. To mě moc mrzí, dáváme příspěvky n FB i na náš mBlog každý den. Vynasnažíme se tedy ještě zlepšit emailovou komunikaci. Ověřte si taky prosím, jestli jste nám dala souhlas se zasíláním našich emailových zpráv. Děkuji.
Dobrý den, každý měsíc mi chodí od mBank nabídky na půjčku,přečerpání atd. Je tam napsáno, že schválení probíhá online bez nutnosti návštěvy mkiosku. Není to ale pravda. Vždycky mě to vyzve k návštěvě mkiosku. Ten mám nejblíž 50 km a nechci jezdit zbytečně, kdyby byla žádost zamítnuta. Děkuji za odpověď.(David)
Foto
Davide, mám podezření, že by to mohlo být tím, že máme v evidenci jen Váš starý občanský průkaz.Nesmíme podle zákonné úpravy poskytnout pújčku držiteli "neplatného" OP. Až pojedete kamkoliv po republice, stavte se na některém finačním centru nebo mKiosku, prosím Vás, s novou OP. Jestli to nesouvisí s OP, prosím Vás zavolejte na mLinku a proberte to s kolegy. Děkuji moc.
Dobrý den, plánujete nějaké lepší grafické zpracování internet banky? Přešel jsem k vám z GE a vaše internet banka po grafické stránce je na úrovni žáka základní školy. Děkuji(Martin Petráš)
Foto
Dobrý den, Martine, zrovna děláme na novém internetovém bankovnictví i na novém designu webu mBank.cz. Přijdeme s tím po novém roce. Doufám, že se Vám budou líbit víc.
Dobrý den pane řediteli. Chtěla bych jen poděkovat za kvalitní služby a to i vašich zaměstnanců,kteří jsou moc příjemní a ochotní. Držím palce a věřím,že jsem si vybrala dobře. Hezký den (Lenka)
Foto
Dobrý den, Lenko, moc Vám děkuji. Takováhle pochvala na otevřeném fóru nás opravdu moc těší. U nás v mBank se snažíme, aby lidi v bance mysleli na naše zákazníky jako na své přátele a podle toho se chovali. Jsem rád, že se to daří.
Dobrý den, jen bych chtěla reagovat na Vaši odpověď paní Pavlíčkové. Zrovna hypotéky nejsou dobrým příkladem, když jste relativně nedávno zvedli úrokové sazby. Zvedání úrokových sazeb na hypotékách a zároveň snižování úroků na spořících účtech nevypadá, že by banka nějak prosperovala..(Edita)
Foto
Dobrý den, děkuji za otázku. Sazby na hypotékách jsme museli upravit proto, že jsme byli zavaleni žádostmi o nové hypotéky i o přefinancování hypoték u jiných bank. Klienti si oprávněně stěžovali na dlouhé lhůty vyřizování. S prosperitou mBank to souvisí jen v tom smyslu, že máme také majitele a jim dlužíme návratnost na jejich dlouhodobou investici. Poplatky v podstatě nevybíráme, proto se musíme starat o rozumnou a udržitelnou marži mezi vklady a půjčkami.
Dobrý den, s rozšířením technologie bezkontaktních plateb u obchodníků se dle mého názoru rozšířilo několik mýtů. Setkal jsem se s tím, že při platbě vyšší než 20 EUR (čerpací stanice na Slovensku) mi nebylo umožněno zaplatit bezkontaktně, i přesto, že pokladna byla touto technologií vybavena. Trochu jsem záležitost s prodejcem diskutoval, ale nakonec jsem kartu z ruky dal. Prodejce se pouze chránil, nebo opravdu nemohl provést tuto platbu bezkontaktně? Děkuji za odpověď.(Karel Pánek)
Foto
Dobrý den, bezkontaktní platby mají různé limity podle toho, od jaké banky kartu máte. 500 korun nebo ekvivalent má řada bank skutečně jako horní limit pro bezkontaktní transakce. Dát kartu z ruky samo o sobě ještě není takový problém.Dokud na ní vidíte a sledujete, co s ní personál dělá. Hlavně nesmíte prodavače nechat s Vaší kartou "odběhnout" někam dozadu...to už by bylo skutečně riskantní.
Dobrý den pane Truhláři, jsem klientem Vaší banky od roku 2009 a jsem spokojen. Mám dva problémy kreditní karta, kterou mám od mBank nemohu používat v zahraničí, jelikož spread neboli konverzní kurz je vůči klientům není fair. Jistě víte o co se jedná a sám říkáte budeme dělat fair obchody s klienty. Takže klient utratí peníze banka z toho má nějaké procento, ale banka si stahuje ještě svůj poplatek za konverzi. Je to fair? Co s tím? Druhý dotaz klientů by pomohl euro účet. Obchod by byl klient utrácí banka má nějaké procento. Plánujete něco ? Euro je významná měna. Díky váš klient Martin (Martin)
Foto
Dobrý den, Martine, děkuju za otázku a za to, že jste s mBank už tak dlouho. Moc dobře vím, že v měnových kurzech nejsme bohužel jedničkou. Je to jeden z mála "poplatkových" příjmů, které máme, a popravdě nám pomáhá dýchat. Většina zákazníků to tak bere a nechá nás touhle cestou trochu vydělat. Jiní sáhnou po kartě od jiné banky.
Dobrý den, jsem v anglii a jak mám poslat prosím co nejlevněji peníze do čr děkuji za odpověď. Učet mam pouze v čr děkuji za odpověď.(tonda)
Foto
Dobrý den, vyberte si některou místní low-cost banku a otevřete si u ní účet. V Anglii jsou na to zvyklí, žije tam mnoho cizinců. Anebo přinejhorším použijte Western Union, není to levné, ale je to velmi rychlé.
Když si uprdnu v bance, platím za to poplatek?(Roman)
Foto
Vyberte si internetovou banku a můžete se chovat podle své přirozenosti :)
Dobrý den, v čem si myslíte, že jste ohledně běžných účtů a poplatků s nimi spojenými lepší než třeba Fio banka?(Edita)
Foto
Dobrý den, Edito. Myslím, že oproti Fio bance máme navrch například v poplatcích za platby po Evropě, které má mBank bez poplatků. Ale jsme lepší i v cenách za služby spojemé s vedením podnikatelsých účtů. Fio banky si každopádně vážíme jako kvalitního spoluhráče v našem konkurenčním zápolení s tradičními bankami.
Dobrý den.Chtěla bych se zeptat.Mám založený učet a u banky mám úvěr.Platím jak vedení učtu tak vedení úvěru(50kč),mohla bych žádat o vrácení?(Lucie)
Foto
Dobrý den, Lucie, neváhejte a nechte si půjčku přefinacovat od jiné banky, která poplatky nevybírá. Proč byste měla být věrná bance, s jejíž poplatkovou politikou nesouhlasíte?
Dobrý den. Proč nemáte vlastní bankomaty? Nebo máte?? Když jsem váš klient tak nechci platit za výběr v bankomatu jiné banky poplatky. To už si fakt pak můžu vybrat jakoukoliv banku a je to jedno.(Linda Čtvrtková, Znojmo)
Foto
Dobrý den, paní Čtvrtková, s mBank nemusíte hledat bankomat "své" banky. Zpřístupnili jsme zákazníkům všechny bankomaty v ČR za stejně výhodných podmínek. Pokud platíte kartou od mBank v obchodech, můžete mít až 3 výběry v měsíci zdarma z každého bankomatu bez rozdílu. A v zahraničí od částky 100 eur také.
Dobrý den, pane Truhláři. Žijou naše banky hlavně z poplatků? Děkuji za odpověď. Macháček(Mácháček)
Foto
Dobrý den, pane Macháčku. Jak jsem před chvilkou napsal, žijí jednak z úrokových marží a jednak z poplatků. Ve srovnání s námi vybírají tradiční banky horentní poplatky a zdůvodňují to vysokými náklady na služby zákazníkům a na provoz obrovských sítí poboček. Každý Čech má teď na vybranou - může buď "přispívat" své pobočkové bance, anebo se obrátit na internetovou banku jako je mBank. Je to stejné jako při nákupech - na internetu bývá levněji a navíc si o všem rozhodujete sám:)
Prosím vás proč snižujete úroky na spořících účtech? Díky(Jana Pavlíčková)
Foto
Dobrý den, paní Pavlíčková. Příčina je v tom, že peníze, které nám zákazníci svěřují na spořící účty, je stále těžší umístit na trh ve formě půjček nebo jiných investic s dobrou výnosností a s malým rizikem. Takže ruku v ruce s nižšími úrokovými sazbami například na nově vyplacených hypotékách jsme bohužel nuceni snižovat i sazby na spoření. Pokud bychom platili za vklady více, než kolik nám platí zákazníci na úvěrech, ohrozili bychom nejen mBank, ale hlavně vás - zákazníky, kteří nám důvěřují.
Dobrý den, zajímalo by mě, na čem bezpoplatkové banky vydělávají nejvíce? Díky za odpověď(Karel Záborský, Svitavy)
Foto
Dobrý den, pane Záborský. Každá banka má minimálně 2 zdroje příjmů - úrokové, které plynou z rozdílu za kolik přijímá vklady a za kolik naopak půjčuje úvěry, a potom poplatky. U nás poplatky prakticky nemáme, takže jsme se naučili dobře hospodařit s půjčkami a vklady. Loni jsme tak poprvé dosáhli malého zisku. Ostatní banky, které přišly po nás, jsou všechny - podle mých informací - ztrátové.