S malováním hennou začal v roce 1999 v pražském tatérském studiu Uzi. Učitele neměl, v té době se totiž tímto druhem tetování u nás prakticky nikdo nezabýval.

Po období různých experimentů si vytvořil svůj styl a otevřel vlastní studio Lucky Hazzard. Díky svému umění se stal hned dvakrát po sobě Mistrem ČR v japonském tetování. Dnes už ale nesoutěží, zasedá v porotě mistrovství.

Intimní místa? Pro Rafana jenom plátno

Autor: 
Vzrušuje Rafana jako muže, když maluje na ta nejintimnější místa? „Pro mě je to rutina. Během malování mně ani nenapadne, že maluji na intimní část těla. Je to plátno a já na něj tvořím. Jediné co vnímám je, aby výtvor nenarušil přirozený tvar těla a aby vypadal co nejlépe,“ tvrdí.

Nepřekvapí ho ani ta nejpodivnější přání: „Malování dává lidem svobodu ve zdobení těla. Protože není trvalé, odváží se nechat se pomalovat úplně kdekoliv,“ vysvětluje s tím, že zatím ještě žádné přání neodmítl. „Jenom lidem rozmlouvám, že nejde malovat těsně pod oči nebo přímo do genitálií,“ doplňuje.

Tatér splní i bizardní požadavky

Lidé po něm často chtějí i velmi netradiční motivy. „Většinou chtějí překvapit své partnery nebo milence. Jedna dáma mi třeba ukázala video se soft pornem. Podle něj jsem jí pak namaloval na pozadí obrovskou tygří hlavu,“ vzpomíná.

A ty nejbizardnější požadavky? „Jednou jsem jel malovat paní, která chtěla překvapení pro manžela, přímo k ní domů. ,,Chtěla být nahá, ozdobená po celém těle jen modrými květinovými vzory. Namaloval jsem bodypainting uprostřed obýváku a odjel .Lidé jsou hraví, myslím, že už mě nic nepřekvapí,“ usmívá se Rafan.

Autor: 
V jeho sbírce i je dlouhý seznam celbrit

Uměleckými dílky tatéra se rády nechávají zdobit i známí zpěváci, herci, sportovci… „Líbí se jim, že mohou do společnosti přijít pokaždé s jiným tetováním,“ vysvětluje jejich zájem Ivo Traxmandl.

Ve sbírce tak má například fotografie tetování Agáty Hanychové, Saši Rašilova, Jířího Korna, Diany Kobzanové, Šárky Vaňkové, Jiřího Krampola a desítek dalších celebrit.

Chat s mistrem tetování naleznete zde: