Může za to třeba operativní leasing. To je vlastně dlouhodobý pronájem vozu za předem sjednaných podmínek, kdy si zákazník určí délku pronájmu, rozsah služeb a předpokládaný počet ujetých kilometrů.

VŠECHNO V JEDNOM

Tyto faktory ovlivňují výši částky poplatku. V případě využití plné nabídky leasingové společnosti má zajištěny veškeré služby spojené s provozem auta. Ve splátce je tak zahrnuto vše od dálniční známky, přes veškeré servisní opravy, pojištění, poplatky, pneumatiky až po náhradní vůz v případě nehody, nebo poruchy. Jediné, co hradíte nad tuto částku, jsou náklady za pohonné hmoty.

Vůz tak sice nevlastníte, ale zároveň vám odpadají i veškeré starosti spojené s jeho provozem. Na západ od našich hranic se už před desítkami let začal masivně prosazovat operativní leasing nejen pro firmy, ale i pro soukromé osoby.

Výhody jsou jednoznačné. Není tu počáteční investice, takže vám v automobilu „neleží“ peníze. Leasingová společnost využívá své velkoodběratelské pozice na trhu a dokáže nakoupit vůz pro vás výhodněji, než standardní zákazník.

STAROSTI S PRODEJEM? ŽÁDNÉ

Rovněž vám odpadají starosti s prodejem staršího vozu. Jeho předpokládaná hodnota po ukončení pronájmu je odečtena z pořizovací hodnoty a v pronájmu tak platíte pouze rozdíl těchto částek a cenu sjednaných služeb. Předem si tak určíte, jakou částku jste schopni měsíčně platit a vždy po několika letech vůz vyměníte. Jezdíte tak vlastně neustále novým automobilem.

Pokud vám parametry sjednané smlouvy přestanou vyhovovat, nebo například zjistíte, že potřebujete jiný vůz, najedete odlišný počet kilometrů, než jste předpokládali, nebo se změní vaše finanční situace, pak můžete v průběhu leasingu vždy požádat o takzvanou rekalkulaci, kdy na základě vašich požadavků vám leasingová společnost upraví výši splátky s ohledem na vaše potřeby.

Auta po leasingu = nejžádanější ojetiny

Jistě vás napadá, co leasingová společnost dělá s vozy, které se jí vrátily po ukončení smlouvy? Jedná se o nejžádanější automobily na trhu ojetin.

Renomovaná leasingová společnost je schopna k vozu poskytnout veškeré doklady a dokumentaci o jejich servisu a zákazník má jistotu, co si za své peníze kupuje.

Nehrozí tak ani často diskutovaný problém stočených tachometrů, nebo zamlčených nehod. Tyto vozy byly koupeny jako nové leasingovou společností a po celou dobu jejich provozu tato společnost schvalovala veškeré jejich opravy a dbala na jejich údržbu.