Do firemní corsy načerpala Veronika Kolbabová na benzince Robin Oil v Řípské ulici v pondělí 20. prosince místo nafty 40 litrů benzinu. „Uvědomila jsem si to po dotankování. Paní u pokladny mi doporučila autoservis Pouzar,“ řekla Kolbabová Blesku.

Zatímco čekala na odtah, druhý prodavač ji povzbuzoval. Kvůli takovým případům prý volají do servisu denně. „Řekl, že oprava bude stát tak 3 tisíce. To bych brala. Tolik za to nedávno platila kamarádka,“ popsala vývoj událostí Kolbabová. Jenže o pár minut později v 5 km vzdáleném autoservisu se odhad vyšplhal na 6 tisíc. „Na příjmu mi řekli, že se částka ještě může změnit,“ podotkla Kolbabová. Asi za hodinu už držela zákaznice v rukou fakturu na 13 344 korun.

Služby autoservisu uvedené na faktuře
Odtah (5,2 km) 3 500 Kč
Naložení/složení 1 500 Kč
Vytankování špatného paliva 3 000 Kč
Likvidace PHM 50 l 500 Kč
Dotankování paliva 20 l 620 Kč
Napojení na PC/diagnostika 1 300 Kč
Pročištění soustavy 700 Kč
Celkem bez DPH 11 120 Kč
Celkem s DPH 13 344 Kč

„Odmítla jsem zaplatit, nevydali by mi ale auto. Vyhrožovali, že se suma zvýší o úschovné,“ vysvětlila řidička, proč sumu nakonec uhradila. Pouzarovi i jiným servismanům Blesk telefonoval s tím, že má tutéž lapálii, která se přihodila Kolbabové. „Vyjde vás to tak na 3 tisíce,“ odhadl Pouzar. Po chvíli navýšil cenu na 7 tisíc. Zato majitel autoservisu na Staré ulici Pavel Diviš prohlásil, že za tuto opravu si včetně odtahu účtuje do 2 tisíc korun. Na cenu, kterou po Kolbabové požadovali v autoservisu Pouzar, reagoval nevěřícným: „Ježíši!“

Když Miroslava Pouzara Blesk upozornil na případ Kolbabové, která zaplatila nikoli 7 tisíc, ale skoro dvakrát tolik, ten řekl, že už se na její případ nepamatuje. „Cena záleží na mnoha okolnostech,“ dodal majitel autoservisu.