Vstupenka bude stát 250 Kč a otevírací doba je v týdnu od 10 do 20 hod., o víkendu pak od 9 do 19 hod. Jaké novinky letos automobilky v Ženevě představí?

HONDA CR-Z

Pamatujete se ještě na Hondu CRX? Skvělé malé kupátko, které pro mnohé znamenalo vstup do světa sportovních vozů. Jeho nástupce, Honda CR-Z, má namířeno do Ženevy a pak do prodejen. Malé kupé s uspořádáním interiéru 2+2 bude mít pod přední kapotou zážehový čtyřválec o objemu 1,5 litru doplněný elektromotorem. Jedná se o známý systém IMA Hybrid (používaný v produkčním modelu Insight), kdy je »talířový « elektromotor umístěn mezi spalovací motor a převodovku. Kombinovaný výkon má být 122 koní. Hybridní Honda CR-Z by měla přijít na český trh po půlce letošního roku.

Design Hondy CR-Z má oslovit hlavně mladší zákazníky
Autor: automobilek

RENAULT WIND

Na autosalonu v Ženevě bude ve světové premiéře odhalen kompaktní dvoumístný roadster s pevnou skládací střechou od francouzského Renaultu. Dvoumístné kupé dlouhé 3,83 metru nabízí nový koncept sklápěcí elektrické střechy, kterou sundat za pouhých 12 sekund. Vnější design bude útočit na mladé zákazníky. Jakékoli bližší údaje automobilka Renault zatím tají. Jisté je jen jedno, v obou polohách střechy nabízí toto kupékabrio slušných 270 litrů zavazadlového prostoru. U nás se Renaultu Wind dočkáme v červnu letošního roku.

Detaily o dvousedadlovém kupé Renault zatím tají. Prozradí je až na ženevském autosalonu.
Autor: automobilek
Nový renault bude umět sundat střechu
Autor: automobilek

VOLKSWAGEN TOUAREG

V pořadí druhá generace Volkswagenu Touareg podle očekávání trochu ztratila na svých off -roadových schopnostech, kterými disponoval odcházející model. Zato je novinka o 208 kg lehčí a o 20 procent hospodárnější. Může za to i zbrusu nová hybridní varianta, která se stává prvním a jediným hybridním SUV vyráběným v Evropě. Toto provedení se pochlubí spotřebou benzinu pouhých 8,2 litru na 100 kilometrů. Navíc se VW Touareg Hybrid dokáže pohybovat v čistě elektrickém režimu bez emisí rychlostí až 50 km/h. O pohon všech kol se budou starat dva systémy označené 4MOTION a 4XMOTION. Na českém trhu si můžete objednat nový touareg již nyní.

Touareg Hybrid umí jet jen na elektřinu rychlostí 50 km/h
Autor: automobilek

Touareg Hybrid zevnitř
Autor: automobilek

SEAT IBIZA ST

Španělský Seat s Ibizou ST rozšiřuje úspěšnou modelovou řadu o třetí karosářskou variantu. Ibiza ST je s délkou 4,23 metru o 18 centimetrů delší než pětidveřová verze. Z prodloužené délky karoserie těží zejména zavazadlový prostor o objemu 430 litrů, což je v této třídě dobrá hodnota. Pro španělskou novinku budou k dispozici tři zážehové motory a tři vznětové TDI s přímým vstřikováním common rail pokrývající rozpětí výkonů od 51 kW (70 k) do 77 kW (105 k). Čtyři z šesti nabízených motorů pracují s přímým vstřikováním a přeplňováním turbodmychadlem. Nové kombi se na českém trhu objeví v červnu letošního roku.

Nová ibiza v provedení kombi se u nás objeví na začátku léta
Autor: automobilek

Nová ibiza v provedení kombi se u nás objeví na začátku léta
Autor: automobilek

KIA SPORTAGE

Dalším SUV, které se představí ve světové premiéře na ženevském autosalonu, je nová generace vozu Kia Sportage. Novinka působí dravým a sportovním dojmem. Spojuje v sobě perfektní výhled, vyšší posaz a větší pocit bezpečí pro řidiče i posádku. Nová sportage je delší, nižší a širší než původní model. Nabízí více prostoru pro cestující i zavazadla a vylepšené jízdní vlastnosti díky delšímu rozvoru náprav. Na evropský trh bude uvedena v druhé polovině roku s pestrou paletou turbodieselových a zážehových motorů, u nás se jí dočkáme po letních prázdninách.

Řidiči se v novém SUV od Kia budou cítit pohodlně a bezpečně
Autor: automobilek

Řidiči se v novém SUV od Kia budou cítit pohodlně a bezpečně
Autor: automobilek