Chevrolet svůj nový model představil ve Španělsku ve svižném tempu. A přesně takové se pro cruze hodí. Nevadí mu ostřejší jízda do zatáček, velké stoupání ani nerovnosti. Ačkoli vypadá opravdu mohutně – až zapochybujete o jeho umístění do nižší střední třídy, Cruze není žádný otesánek, váží jen 1290 kg.

Nejvíc mu při jízdě svědčí naftový dvoulitr se šestistupňovou převodovkou. Benzinová 1.6 i 1.8 s pětistupňovým manuálem jsou v pohodě při běžné i dálniční jízdě, ale zvláště v nižších otáčkách to až takový zážitek není. Jasným trumfem cruze bude zcela jistě prostor.

Chevrolet je postaven na podvozku budoucího Opelu Astra a nabízí vnější rozměry větší, než třeba octavia – rozvor oproti ní narostl o 10 cm. Řidič si najde svůj oblíbený posez díky nastavitelnému volantu snadno, ale středový sloupek s ovladači vadí kolenu spolujezdce... Kufr má velkorysých 450 litrů a je snadno přístupný...

Palubka připomíná Opel Insignia a v kabině potěší velké množství odkládacích prostor na drobnosti. Za 319 900 Kč základní ceny dostanete bohatou výbavu: 6 airbagů, ABS, ESP, autorádio, elektricky ovládaná přední okna a vnější zrcátka.