Škoda Auto Mladá Boleslav

Největší český výrobce automobilů, mladoboleslavská Škoda Auto, propouštění nechystá. Vzhledem k tomu, že tato firma momentálně zaměstnává 27 500 zaměstnanců, jedná se o skvělou zprávu. "Pouze na poslední týden v říjnu chystáme zastavení výroby" řekl Blesku.cz tiskový mluvčí společnosti Škoda Auto Jaroslav Černý. "Vzápětí se ale vše vrátí k normálu, bude to vlastně jen takový prodloužený víkend," dodal Černý.

Více o omezení výroby ve Škodovce čtěte zde.


Fabia Beat se objeví v modré.
Autor: Škoda Auto


TATRA Kopřivnice

Jednou ze společností, která je v souvislosti s ekonomickým propadem nucena snížit výrobu, je i kopřivnická Tatra, kde se počet vozů vyrobených za den sníží ze sedmi na šest. "Práce ve výrobě bude omezena o 10 až 15 procent. Zaměstnancům z výroby ale bude zajišťena náhradní práce při údržbě areálu," informoval nás tiskový mluvčí Škody Mladá Boleslav Vladimír Bystrov. Počet zaměstnanců bude ale přesto snížen. "V souvislosti s vývojem kurzu koruny jsme se již v létě rozhodli o zredukování stavu zaměstnanců o 400. Dostaneme se tak na stejný počet, jaký jsme měli na začátku roku 2007. Snažíme se tato nepopulární opatření provést co nejohleduplněji," řekl mluvčí.


tatra
Autor: Tatra.cz

Tatra T163 - Jamal


TPCA Kolín - Ovčáry

Kolínská automobilka TPCA (Toyota Peugeot Citroen Automobile) propouštět nebude, naopak přijímá nové zaměstnance. Podle prohlášení svého personálního ředitele Vadima Petrova je dokonce připravena přijmout část pracovníků, propuštěných ze skláren Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou a Sklárny Bohemia Poděbrady.


Elegantní a nápadný
Autor: Peugeot

Peugeot 4007


HYUNDAI Motor Manufacturing Czech, s.r.o., Ostrava - Hrabová

V nově postavené továrně jihokorejské společnosti Hyundai v Nošovicích u Ostravy se žádné propouštění nechystá. "V současné době máme 2000 zaměstnanců a během příštího roku přijmeme dalších 700 lidí. Omezování výroby a následné propouštění se týká zejména automobilek se zastaralou výrobou, což rozhodně není náš případ," řekl tiskový mluvčí Petr Vaňek.


Hyundai Santa Fe
Autor: Hyundai.cz

Hyundai Santa Fe


Avia a.s. Praha - Letňany

Výrobce a prodejce nákladních automobilů Avia, v současné době vlastněný indickou automobilkou Ashok Leyland má v současnosti 270 zaměstnanců. Podle vyjádření společnosti omezení výroby ani propouštění nechystá a i objem výroby zůstává stejný.


avia d
Autor: Wikipedia.org

Avia D