Blesk vždy přečtu od začátku až do konce, ale soutěživý nejsem. Změna nastala až letos,“ popisoval pan Zdeněk, že začal hrát Trhák dennodenně a zasílá i kódy z kuponu na titulní stránce do DENNÍ HRY.

Nejdříve po odtrhnutí kuponu vyhrál 50 korun, následně roční předplatné Blesk.cz PREMIUM, díky němuž má na 12 měsíců zaručen bezplatný přístup k exkluzivním článkům na www.blesk. cz. A pak už panu Zdeňkovi poklesla čelist.

Práce musel nechat

Když jsem zjistil, že jsem díky Blesku vyhrál 50 tisíc korun, nemohl jsem tomu štěstí vůbec uvěřit. Peníze se mi moc hodí. Abych si našetřil na opravu fasády domu, chtěl jsem pracovat i v penzi, onemocněla mi ale maminka. Musel jsem se o ni starat a zůstat s ní,“ popsal svou složitou situaci.

Kvůli tomu se mu nepodařilo naspořit celou částku. Jenže do domu začalo zatékat. „Musel jsem si proto půjčit 100 tisíc korun. To je neskutečné, že díky Blesku budu mít polovinu hned splacenou,“ zářil štěstím výherce.

S láskou na zahrádce

Zdeněk žije už 46. rok ve šťastném manželství se svou životní láskou Růženou (65). „Nejčastěji jsme spolu na zahrádce. Máme díky tomu biozeleninu a jsme na čerstvém vzduchu. A díky Blesku se nyní navíc mnohem rychleji zbavíme dluhu,“ dodala spokojená manželka výherce.

Celý život dřel

Zdeněk se vyučil jako zámečník kolejových vozidel. Nejprve pracoval jako vozmistr. Když mu bylo 30 let, vletěla mu do pravého oka jiskra z lokomotivy. Od té doby na něj špatně vidí. Už nesměl do kolejiště, přešel proto pracovat do dílen v Brně-Heršpicích. Před důchodem pracoval jako údržbář a topič. Manželka se vyučila jako tkadlena. Po většinu života ale vyráběla plynové kotle.

Víno nechal ptáčkům

Na zahrádce manželů Horkých roste vinice. „Vysadili si ji sami ptáčci. Hrozny jim proto nechávám. Já z ní beru pouze listy na kvašáky,“ dušoval se pan Zdeněk.

Soutěžit bude dál

Zdeňka Horkého výhra nadchla a v soutěži Trhák pokračuje i nadále. „Už jsem četl, že někdo vyhrál opakovaně. Třeba si proto štěstí sedne na mne ještě jednou. Určitě to budu zkoušet znovu,“ slíbil výherce DENNÍ HRY Trháku.

Fotogalerie
8 fotografií