Brankáři

Jakub Štěpánek (25 let)

Číslo dresu: 33, Klub: Petrohrad (KHL), Partnerka: přítelkyně Lenka, Děti: nemá, Zajímavost: Jeho přítelkyní je sestra nováčka v reprezentaci – třetího gólmana Petra Mrázka.

Gólmani Jakub Štěpánek a Jakub Kovář na tréninku
Autor: Archiv Blesku, ČTK

Jakub Kovář (23)

Číslo dresu: 1, Klub: České Budějovice, Partnerka: přítelkyně Petra, Děti: nemá, Zajímavost: V roce 2010 svedl partnerky budějovických spoluhráčů Gřegořka a Gulaše.

Petr Mrázek (20)

Číslo dresu: 2, Klub: Ottawa 67´ (OHL), Partnerka: nemá, Děti: nemá, Zajímavost: Před 2 lety utekl z Vítkovic do Kanady, aby mohl reprezentovat. Klub byl proti.

Obránci

Tomáš Mojžíš (30 let)

Číslo dresu: 6, Klub: TPS Turku (Finsko), Partnerka: manželka Michaela, Děti: syn Jakub, Zajímavost: Kromě zlata z MS 2010 získal s českou reprezentací titul v in-line hokeji (2011).

Ondřej Němec (28)

Číslo dresu: 23, Klub: Čerepovec (KHL), Partnerka: manželka Kateřina, Děti: syn Adam, Zajímavost: S rodinou žije v Čerepovci, kde je ocelárna Severstal (ročně vydělá 13,5 miliardy USD).

Lukáš Krajíček (29)

Číslo dresu: 25 Klub: Minsk (KHL) Pozice: obránce Partnerka: přítelkyně Tereza Děti: nemá Zajímavost: Loni byl nejlépe placeným hráčem extraligy (600 tisíc měsíčně). S Třincem vyhrál titul.

Jakub Krejčík (20)

Číslo dresu: 30, Klub: Slavia Praha, Partnerka: přítelkyně Alžběta, Děti: nemá, Zajímavost: Ještě loni hrál jen juniorku a I. ligu. Z nominace vypadl, ale po omluvence Kindla se vrátil.

Petr Čáslava (32)

Číslo dresu: 36, Klub: CSKA Moskva (KHL), Partnerka: manželka Petra, Děti: syn Tomáš, dcera Karolína, Zajímavost: Ve 20 boural, a i proto neprošel draftem NHL. Poté musel o místo bojovat v Evropě.

Miroslav Blaťák (29)

Číslo dresu: 44, Klub: Ufa (KHL), Partnerka: manželka Soňa, Děti: nemá, Zajímavost: Mohl odejít do NHL, ale v roce 2010 řekl ne! „Litovat toho určitě nebudu,“ řekl.

Zdeněk Kutlák (32)

Číslo dresu: 80, Klub: Ambri-Piotta (Švýcarsko), Partnerka: manželka Simona, Děti: syn Kristián, Zajímavost: Přestože hraje švýcarskou ligu, musel se naučit italsky, protože bydlí v italské části.

Jakub Nakládal (24)

Číslo dresu: 87, Klub: Ufa (KHL), Partnerka: přítelkyně Andrea, Děti: nemá, Zajímavost: V létě 2009 ztratil při autonehodě přítelkyni. „Výjimečná žena. Mám ji stále v srdci.“

Trénink české hokejové reprezentace na MS 2012
Autor: Archiv Blesku, ČTK

Útočníci

Milan Michálek (27 let)

Číslo dresu: 9, Klub: Ottawa (NHL), Partnerka: manželka Karen, Děti: nemá, Zajímavost: S bratrem Zbyňkem se jako kluci často řezali. „V dětství proběhlo dost bitek.“

Jiří Novotný (29)

Číslo dresu: 12, Klub: Astana (KHL), Partnerka: manželka Zuzana, Děti: nemá, Zajímavost: Loni si pořídil Maserati Gran Turismo Sport za 2,7 mil. korun. Jeho snem je Ferrari Italia.

Tomáš Plekanec (29)

Číslo dresu: 14, Klub: Montreal (NHL), Partnerka: manželka Lucie, Děti: syn Matyáš, Zajímavost: Rád si zahraje poker. Každý rok v létě pořádá turnaj hokejistů. Výtěžek jde na charitu.

Tomáš Vincour (21)

Číslo dresu: 17, Klub: Dallas (NHL), Partnerka: přítelkyně, Děti: nemá, Zajímavost: Jeho bratrancem je Libor Zábranský, šéf Komety Brno, která letos hrála finále extraligy.

Lukáš Kašpar (26)

Číslo dresu: 22, Klub: Astana (KHL), Partnerka: přítelkyně Nikol, Děti: nemá, Zajímavost: Rád si zahraje na kytaru punkové skladby. Na rameni má vytetovaného českého lva.

Petr Koukal (29)

Číslo dresu: 42, Klub: Pardubice, Partnerka: manželka Radka, Děti: dcera Viktorka, Zajímavost: Jeho starší bratr Martin je běžec na lyžích. Mistr světa na 50 km z roku 2003.

Jakub Kovář (22)

Číslo dresu: 43, Klub: Plzeň, Partnerka: přítelkyně Jiřina, Děti: nemá, Zajímavost: Kouč ho omylem povolal na Švédské hry, když myslel, že volá jeho bratru Jakubovi.

David Krejčí (26)

Číslo dresu: 46, Klub: Boston (NHL), Partnerka: přítelkyně Naomi, Děti: nemá, Zajímavost: Prodělal otřesy mozku. Po oslavě Stanley Cupu mu samo od sebe začalo krvácet oko.

Petr Tenkrát (34)

Číslo dresu: 62, Klub: Sparta Praha, Partnerka: manželka Denisa, Děti: dvojčata Deniska a Nikolka, Zajímavost: Vyhrál s českou reprezentací mistrovství světa v in-line hokeji.

Michael Frolík (24)

Číslo dresu: 67, Klub: Chicago (NHL), Partnerka: přítelkyně Nikola, Děti: nemá, Zajímavost: Je z Kladna jako Jágr a na zádech nosí »67«. V USA dostal přezdívku Bejby Jagr.

Petr Průcha (29)

Číslo dresu: 73, Klub: Petrohrad (KHL), Partnerka: tají, Děti: nemá, Zajímavost: Loni dostal v zápase s Německem pukem do krku. Nemohl dýchat, měl pisklavý hlásek.

trenér Hadamczik vysvětluje taktiku svým svěřencům
Autor: Foto Blesk - Martin Sekanina

Michal Vondrka (29)

Číslo dresu: 82, Klub: Slavia Praha, Partnerka: manželka Veronika, Děti: dcera Rozárka, Zajímavost: Loni slíbil, že pokud Češi vyhrají titul, ukradne z Plané májku. Letos má šanci to splnit.

Aleš Hemský (28)

Číslo dresu: 83, Klub: Edmonton (NHL), Partnerka: přítelkyně, Děti: nemá, Zajímavost: Stejně jako Nedvěd miluje luxusní sporťáky. Má třeba Ferrari F430 za 9 milionů korun.

Jakub Petružálek (26)

Číslo dresu: 88, Klub: Chabarovsk (KHL), Partnerka: nemá, Děti: nemá, Zajímavost: V USA se na zledovatělé dálnici vyboural v týmovém buse. „Podruhé jsem se narodil.“

Petr Nedvěd (40)

Číslo dresu: 93, Klub: Liberec, Partnerka: má plno kamarádek, Děti: nemá, Zajímavost: Miluje rychlá auta. V garáži si hýčká ferrari či bentley. Byl ženatý s modelkou Vařekovou.

Trenéři

Alois Hadamczik (59)

Funkce: hlavní trenér, Partnerka: manželka Sylva, Děti: syn Marcel a dcera Nicol, Zajímavost: Vlastnil fotbalový klub Baník Ostrava. Podařilo se mu prodat útočníka Milana Baroše do Liverpoolu za 180 milionů korun.

Josef Paleček (62)

Funkce: asistent, Partnerka: manželka Vlasta, Děti: synové Petr a Lukáš, Zajímavost: Byl úspěšný jako hráč. Vyhrál ME do 19 v roce 1968, seniorské MS 1972 a ligu s Pardubicemi v roce 1973. Rád pije Fernet Citrus.

Další členové realizačního týmu

Generální manažer: Slavomír Lener, Týmový manažer: Jan Černý, Doktoři Zdeněk Ziegelbauer a Radek Holibka, Videotrenér: Jan Procházka, Fyzioterapeuti: Pavel Kolář a Michal Truc, Maséři: Zdeněk Šmíd a Petr Ondráček, Media manažer: Zdeněk Zikmund

Fotogalerie
27 fotografií