Brožová zdůrazňuje individuální spravedlnost opakovaně již řadu let. "Lidé očekávají, že NS dá odpověď na jejich konkrétní situaci, a ne že se zmocní toho jejich dovolání, aby konstatoval sjednocující, tedy zevšeobecnitelný právní názor," řekla Brožová.

Podle místopředsedy soudu Romana Fialy je třeba hledat rovnováhu mezi oběma póly. NS má mít podle něj na starost nejenom to, aby se každému dostalo individuálního přezkoumání jeho případu, ale také to, aby české soudy rozhodovaly v podobných případech stejně.

"Spravedlnost je, když všichni lidé, ať se soudí v Brně, Hodoníně nebo v Chebu, v podobné situaci dostanou podobný výsledek. Když za poraněný palec dostanou zhruba stejné odškodnění," uvedl Fiala.

Nový občanský zákoník, který nastavuje tisíce nových právních situací, podle Fialy zvýrazní sjednocující roli Nejvyššího soudu. "Na druhou stranu není možné, aby se NS, jaksi zpit mocí svého úřadu, zabýval jen sjednocováním, a ne konkrétními lidmi," dodal Fiala.

Údajně nedostatečné sjednocování judikatury bylo v roce 2006 jedním ze zmiňovaných motivů pro snahu o odvolání Brožové z funkce. Tehdejší ministr spravedlnosti Pavel Němec a prezident Václav Klaus však neuspěli, sesazení šéfky NS zabránil nález Ústavního soudu.

V roce 2014 NS zveřejnil pět stanovisek trestního kolegia a dvě z občanskoprávního a obchodního kolegia. Stanoviska se týkala například poplatků za správu bankovních úvěrů a rozhodčích doložek. Dalším stanoviskem soud stanovil, že když se nepodaří zjistit, který z útočníků vedl smrtící úder, zodpovídají za škodu společně.