Stačí jen vědět, v jakém znamení se narodil.

RYBY 20.2. - 20.3.

Nedodržení slova vyvolá zklamání či zmatek. Máte statečné srdce a chvilkové propady do lítosti vám nikdo nemusí vyčítat. Červenec k vám bude spravedlivý a milosrdný. Otevře vaše srdce a nabídne vám možnost podívat na svět jeho velmi svéráznou optikou. Šrámy na duši nezmizí, ale můžou se alespoň pěkně zahojit. Dejte lásce a citům šanci. Opora je vám na blízku. Váš milovaný vám může překvapivě pomoci i v záležitostech, o kterých se domníváte, že jej nezajímají. Velký podíl na tom bude mít to, zda ho během léta pustíte do svého světa.

Jak na něj, je-li:

Beran – Pokukujete po očku po něčem, co by vám rozproudilo krev? Nechte se jím inspirovat. Nabídne vám romantiku, po které toužíte. Chvilkovou emoční bouřku zažene síla vaší lásky.

Býk – Vypořádejte se s resty. Budete-li vedle něho stát a jen tak zahálet, dočkáte se drsnějšího jednání. Pochopte, chce být s vámi, spolupracovat, užívat si a jednat. Kličkování ho nebaví.

Blíženec – Neberte všechno doslova. Spousta z toho, co vám řekne, za chvíli zapomene. Jednoznačně se ho zeptejte, zda vás vnímá a zda je svá slova ochoten podpořit činny.

Rak či Štír - Nenechte se zotročovat. I vy vnímáte víc, než jen to, co je obvyklé. Proč byste ho měla šetřit. Jinak se ocitnete v pasti vzájemného vydírání. Odvaha k jednání přijde v srpnu.

Lev – Nebuďte radikální a nesmeťte vztah jen pro chvilkovou nedůslednost. Vždyť dobře víte, že se rád předvádí. Jenže nalezla byste jiného a v mnohém tolik velkorysého člověka?

Panna či Kozoroh – Zřetelné události léta vás utvrdí ve vnitřních pocitech a přivedou na práh jasných názorů. Bude na vás radost pohledět, neb si vzájemně dokážete poradit a doplnit tak potřebné informace.

Váha či Vodnář – Rozhodující úlohu sehraje záležitost, která se vás přímo netýká. Díky ní se seznámíte. Na začátku může být silné duševní pouto. Nebojte se i tělo si přijde na své. Vše však má svůj čas.

Střelec – Letní události ve vás mohou vyvolávat konflikt. V nejhorším si vyjeďte s kamarádkou na prodloužený víkend. Až se uklidníte, poznáte, že vás má rád, ale jako vždy to zapomíná dávat pořádně najevo.

Ryba – Neproniknutelnou mlhu, ve které jeden ztrácíte druhého, je třeba rázně rozfoukat. Nebuďte lenivá a zorganizujte výlete či dovolenou, která v sobě bude mít prvky poznání, akce a dobrodružství. Váš vztah se tím víc prohloubí.

Poradíme vám, co byste měla dělat, abyste letošní léto přežila bez „srdečních karambolů“ i co dělat, aby vám to s vaším partnerem vyšlo.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

BERAN 21.3. - 20.4.

V červenci si možná vzpomenete na radu moudrých a před tím, než se pustíte do partnera, začnete počítat nejméně do deseti. Rozumná míra obezřetnosti vám rozhodně na škodu nebude. Nechte ho chvíli, ať si vede „tu svou“ . Výsledky se brzo dostaví. Nový prostor, který se před vámi odevře, vás bude přímo vyzývat k tomu, abyste něco podnikla. Srpen bude jako těsto na pizzu. Co na něj vložíte, to se do křupava upeče. Náhoda na vrch přihodí trochu chilli papriček, a mistrovské dílo bude na světě. Novým láskám ale i projektům budou dveře otevřené dokořán.

Jak na něj, je-li:

Beran - Podle sebe suďte i partnera. Navíc vás výrazně propojí společné zájmy. Dovolená v srpnu klapne na výbornou!

Býk – Střet s jeho paličatostí a umíněnosti není nikdy procházkou růžovou zahradou. Nechcete-li kompromis, jeďte na část dovolené s kamarádkami.

Blíženec – Před ním nebude úniku. Pokusí se vás udolat silou své fantazie a množstvím slov i nápadů. Neodolatelným soustem se stane jeho smysl pro drobný a nevtíravý humor.

Rak, Štír či Ryba – Co vám bude vidět na očích, to se pokusí splnit. Nehleďte na to, že to nebude přesně podle vašich představ. Vaše schopnost improvizace vnese do společných chvil vzrušení. A navíc vám s ním bude fajn (kupodivu není podstatné, ve kterém z těchto znamení se narodil.)

Lev – Nedrážděte ho výčitkami. Těžko unese i drobné pochybení. Potřebuje mít svůj klid. Ve vztahu s ním zůstanete pěkně nohama na zemi.

Panna nebo Kozoroh – Nelamte nic přes koleno. Čekat, že se povznese do výšin bezstarostného snění bude výraznou chybou. Snad vás utěší, že po prázdninách budou zájezdy levnější.

Váha nebo Vodnář – Pokud se alespoň zčásti pokusí odhodit masku brouka Pytlíka, který všechno ví a všude byl, bude mít šanci. Další zkouškou bude vaše netrpělivost a do třetice i jeho ochota projevit city na veřejnosti. Přetvářku nesnesete.

Střelec – Podporu, kterou jste čekala, vám partner neodepře. Podobně jako vy bude mít po krk každodenní rutiny. Čeká vás dobrodružství a vášeň.

BÝK 21.4. - 20.5.

Prázdniny rozezvučí tu nejsmyslnější strunu, kterou si dovedete představit. V jednoduchosti bude vaše síla. Prostý účes a oblečení zdůrazní váš půvab. Víc nebude třeba, neboť vše ostatní zařídí dobrá náhoda. Nasaďte uzdu svému pragmatizmu a nechte se unést romantickou náladou. Červenec ve vás probudí touhu. Záležet bude na vás, kam svou energii napřete. Buď přestanete přemýšlet o tom, kam vás letní láska dovede, nebo ji plně prožijete. Intenzita vášní může v srpnu lehce poklesnout, přesto se ve vašich vztazích nemusí dít nic těžkého.

Jak na něj, je-li:

Beran – Jeho sebevědomí vás může dohánět až na pokraj záchvatů vzteku. Nebude závažnou chybou, stát si s ním ve sporu tvrdohlavě za svou pravdou. Nechte mu navrch. Vaše pozice se tím pro tuto chvíli neohrozí.

Býk – Stejné nápady, stejný zápal smyslů, ale i stejné propady do racionálního uvažování. Zkuste to být právě vy, kdo se pokusí rozbít zavedená pravidla vztahu.

Blíženec – Chvíli budete vztah táhnout vy, podruhé mu udá rytmus on. Během srpna neslevujte ze svého obdivu. Vaše chladnější jednání by si mohl vykládat jako jednu z další pobídek k rozchodu.

Rak – Nechte se unést. Jeho péče, pozornost a něhu si užívejte plnými doušky. Je milovníkem, který vás nenechá na holičkách. Jeho nálady ustojíte s přehledem.

Lev – Když se chce člověk něco od partnera naučit, je nejlepší s ním o dané věci mluvit.

Panna – Upevnění vztahu, spolehnutí se jeden na druhého, snad i svatební zvony…, prostě fajn vztah a silné pouto.

Váhy - Vaše láska vám patří a co z ní začnete dáváte, to se neztratí. To, co si necháte jen pro sebe, bude navždy pryč. Dejte druhému to, po čem touží.

Štír – Vášeň a temperament vás může spalovat a rozrušovat. Co zvládnete v červenci, to na to už nemusíte mít sílu v srpnu. Neberte vše tak do důsledku.

Střelec – Dobře rozpoznáte, co jsou iluze a co je realita. Držte se reality!

Kozoroh – Jedna ruka, jedna mysl. Splynutí duší. Nenechte se však ukolébat vzájemnou pohodou. Potřebujete společně nové zážitky. Heslo: Dovolená ve dvou, a to kdekoliv!

Vodnář – Nelamte ho do ničeho, co se mu nebude na první pohled zdát.

Ryby – Různé světy, a přesto vzájemný respekt a podpora. Vy jste duše, které se dlouho hledaly.

Poradíme vám, co byste měla dělat, abyste letošní léto přežila bez „srdečních karambolů“ i co dělat, aby vám to s vaším partnerem vyšlo.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

BLÍŽENCI 21.5. - 21.6.

Otevřete se společným plánům do budoucnosti, byť by se zdály neobyčejně bláznivé. Život je rozmanitý a mnohdy nevyzpytatelný a nikdy není nic předem ztraceno. Začnou-li se vám přítelkyně smát, že se chcete usadit, nechte jejich poznámky bez povšimnutí. Tak či tak si jděte za svým. Červenec bude předehrou k velkému srpnovému výbuchu. Kdo nic nedělá, nic nezkazí. Buďte aktivní, ať jste singl, nebo už vztah máte. Láska vás nemine. Jen se postavte za svá práva. Jak je poznáte? V myšlenkách vás budou provázet na každém kroku a srdce se v tu chvíli víc rozbuší.

Jak na něj, je-li:

Beran – Jeho svéráz, nadšení a radost vám budou na stopě na každém kroku. Fascinace jeho temperamentem a nezávislostí vás bude provokovat. Zkuste své štěstí!

Býk – Představte si váš vztah jako houpačku, chvíli je nahoře jeden a pak zas druhý. Otázkou je, zda vás baví se houpat?

Blíženec – Příliš rozruchu a skutek utekl. Roztříštěnost zájmů může být ve vašem vztahu kamenem úrazu.

Rak – Vaše vnímání světa a společného soužití se v srpnu dostane do bodu varu. Budete muset čelit společným obtížím.

Lev – Všechny řeky ústí do moře, a tak pokud se k tomu pravému moři společně nedostanete, zkuste alespoň řeku. Budete si mít co říct a společné dobrodružství váš vztah posílí.

Panna – Na tomto světě vám není dáno žít v nerušeném klidu. Jako mají růže své trny, taky i váš vztah může ukázat svá pichlavá místa. Kdo z vás dvou si začne dřív foukat „bebíčka“, ten jejich bolest víc prohloubí.

Váhy – Objevujte vše, co vám léto, dovolená, volné víkendy, klidná odpoledne a dlouhé večery dovolí. Konec usedlému životu. Rozruch váš vztah posílí.

Štír – Žádostivost a dychtivost se může střetávat s vašimi potřebami. Nezpochybňujte si svou pozici. Jen zvažte, zda se delší čas až příliš nepřizpůsobujete.

Střelec – S naprostou jistotou vás ujistí o tom, že život není černobílý. Jeho vůni ucítíte i dlouho poté, co zmizí z vaší blízkosti. Vzájemná přitažlivost bude víc než alarmující.

Kozoroh – Vaše jednání mu může připadat dětinské. Má jiný žebříček hodnot, a to je nutné si uvědomit. Chcete vztah lámat přes koleno?

Vodnář – Příliš nápadů a žádný pořádný výsledek. Je na jednom z vás, aby zakročil a začal směřovat ke společnému cíli. Máte ho na dosah!

Ryby – Nechte si čas. Možná je to jen létem, které vás na chvíli rozdělilo, možná je toho víc. Vše ukáže nastávající období. Spěch a radikální kroky se vám příliš nevyplatí.

RAK 22.6. - 22.7.

Červenec vás překvapí proměnou ve vašem vkusu. Do oka vám může padnout zcela odlišný typ muže, než se vám dosud líbil. Možná je to tím, že jste upustila ze svých nároků a zvyků. Nebo potřebujete oživení a změnu. Ať je to, jak chce, probuzení vašich skrytých přání a emocí byste ve svém počátku neměla potlačit pochybnostmi či logikou. V červenci nechte věcem volný průběh. Dramata se ukáží být tím největším přínosem vztahu. V srpnu bude vše jasnější a zřejmější. Sebevědomí vám chybět nebude, tak odložte své věčné úzkosti.

Jak na něj, je-li:

Beran, Lev či Střelec – Ukáže se, že o vaši permanentní péči zas tolik nestojí. Nemusíte ho stopovat na každém kroku. Nechte mu volnost. Jeho svéhlavost a prchlivost vás přesvědčí, že třeba nedbat na dojmy, ale jasně jednat.

Býk – Ocení vše, co mu nabídnete. Možná se osmělí a projeví svá přání. Zkuste je vyplnit a nehleďte na to, že porušujete své morální zásady.

Blíženec – Stahujete ho ke dnu svou důsledností a lpěním na tradicích a zvycích. Nikdy pro vaše počínání nebude mít pochopen. Jak dlouho ho chcete přesvědčovat o opaku?

Rak – Váš vztah je silný a nyní má před sebou důležitou zkoušku. Bude třeba, abyste se profesně podpořili. Mluvte o všem, co vás oba trápí. Jste tu jeden pro druhého.

Panna či Kozoroh – Předvídání vašich emocí a potřeb není jeho silnou stránkou. O čem nepromluvíte, to nepochopí. Neodložíte-li svou tajemnost a přesvědčení, že vše přece chápe, založíte si na jednoznačné problémy.

Váhy – Fanatismus se projevuje různými způsoby. On vás na něj bez jakýchkoliv servítek upozorní. Netlačte ho do rozhovorů, které už předem odmítá.

Štír – Těžištěm vašeho společného vztahu bude léto. Dobře proto naplánujte společné chvíle. Vzájemné souznění a obohacení je na dosah ruky. Udržte si své štěstí.

Vodnář – Hledat opěrný kámen vašeho vztahu bude opravdovým oříškem. Pátrat v minulosti nikam nepovede. Buď se proberete a začnete spolupracovat, nebo se vaše cesty lehce rozejdou.

Ryby – Nespekuluje o tom, co se mu honí hlavou. Rovnou se ho zeptejte. Odpoví-li vám, zkuste svůj čas a vůli věnovat tomu, co ho zajímá.

Poradíme vám, co byste měla dělat, abyste letošní léto přežila bez „srdečních karambolů“ i co dělat, aby vám to s vaším partnerem vyšlo.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

LEV 23.7. - 23.8.

Váš milostný život je opravdový požitek, kterému se můžete bez obav oddávat. Léto je pro vás výzvou, kterou si nenecháte ujít. Flirtování s muži a dvojsmyslné rozhovory vám můžou být osudné. Jak? Můžete se po uši zamilovat. Muž, který upoutá vaši pozornost, se vám bude bránit o sto šest. Důvodem bude s největší pravděpodobností to, že on si daleko dřív uvědomí, do jak vážného vztahu by vstoupil. Záležet bude jen na vaší vytrvalosti. Rozmarný srpen vás vystaví mnohým nečekaným pokušením. Kdo chce všechno, nemívá zpravidla vůbec nic.

Jak na něj, je-li:

Beran – Začnou-li dvě od základu vznětlivé povahy jít proti sobě, nic dobrého z toho nevzejde. Chcete provokovat jeden druhého? Dopřejte si vzájemně prostor.

Býk – Netrucujte a nestavte si hlavu. Hádky vzniknou na základě naprostých trivialit. Jenže, tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne.

Blíženec, Vodnář či Váha – Pochybnosti o sobě i o vztahu vám v minulosti často uškodily. zkusíte je hodit za hlavu, nebo jsi e budete v hlavě donekonečna promítat? Situace není lehká, je třeba se rozhodnout.

Rak – Všechno nebo nic. Jste riskantní hráč a nebojíte se jít do krajností. Váš partner však dá na pocity a dojmy. Možná už teď tuší, že se na něj něco chystá a raději si, obrazně řečeno, zaleze do své ulity.

Lev – Dva kohouti na jednom smetišti. Ne, neurážejte se. Za pozornost stojí, zda nechcete jeden druhého ovládat. V takovém případě je každá rada drahá. Ač se to nezdá, kdo ustoupí, ten vyhraje.

Panna – Během léta začnete partnera podezírat z přízemnosti a omezenosti. Ve velké míře ho podceníte. Díky tomu, že stojí nohama na zemi, ho nemusíte házet přes palubu.

Štír – Váš vztah je výzva, která vám nedá zamhouřit oko. Bojujte, zuřte, usilujte. Váš vztah bude jiskřit, ale stojí za to o něj bojovat.

Střelec – Oheň k ohni a požár lásky se rozhoří. Bude vás společně hřát celé léto. Obtíže může vyvolat jen neústupnost vašich povah. Soutěžení vás povzbudí, ale také mezi vás zasadit velký klín.

Kozoroh – Bude před vámi těžká volba. Sebevědomí a volnomyšlenkářský styl vašeho partnera vás bude lákat, ale troufnete si být tak velkorysá jak je on? Pokud ne, v lásku nedoufejte.

Ryba – Chcete-li vařenou rybu, provokujte jeho klidnou povahu. Ochladit váš žár dokáže i on. Jednoduše vás bude ignorovat. Láska bolí, nebo hojí. Jak se rozhodnete?

PANNA 24.8. - 23.9.

Léto nekompromisně odsune stranou vaši stydlivost. Na povrch se dostane touha a vášeň, vše o čem si vaše okolí myslí, že naprosto postrádáte. Unavená všemi řečmi o vaší pečlivosti a zodpovědnosti zrealizujete svůj vlastní plán. V první řadě jste žena, která má v sobě tolik vášní, že nemít rozum, lehce by se pozbláznila. Červenec vám dovolí, abyste svému okolí, vrátila úder. Na každém vašem pohybu bude patrná lehkovážnost a touha po změně a takové má láska ve velké oblibě.

Jak na něj, je-li:

Beran, Střelec či Lev – Jeho temperament i ve chvílích vaší otevřenosti bude jako příliš sebevědomý jezdec. Bude vás provokovat a pobízet, abyste se přizpůsobila jeho tempu a pochopila životní styl, který vyznává. Držte se svého kopyta. Teď jste to vy, kdo je přitažlivý svou lehkovážností.

Býk či Kozoroh – Nemalujte čerta na zeď. Vaše obavy jsou zbytečné. Slova – problém, kritika a výčitka vypusťte ze slovníku. Léto posílí vaše vztahy a nabídne vám nápoj s tím nejsmyslnějším nápojem lásky.

Blíženec – Narážet můžete na protikladné představy, a hlavně protichůdné aktivity. Chcete to buď velký kompromis, nebo zkusit cestu rozdělené dovolené. Věřte řeči těla, to vám lhát neumí.

Rak – Některé jeho reakce budete číst spíš jako citové vydírání, nežli jako nabídky k řešení společných problémů. Potvrďte si, že si vzájemně rozumíte, nebo váš vztah utrží značnou trhlinu.

Lev – Budete pro něj kotvou, která ho bude držet alespoň jednou nohou v reálném světě. Neústupně se držte svého názoru. Za čas vaše chování docení. On dodá rozruch, a vy ho vtáhnete do hlubin srdce i duše.

Panna – Je-li takové spojení možné, věřte, že váš vztah může začít šlapat jako hodinky. Nalezená struktura a pravidla ho budou chránit.

Váha – Jakmile vám naznačí, že neodpovídáte jeho estetickému vkusu, sbalte si tašku a jděte pryč (třeba ke kamarádce). Nemusíte se chovat masochisticky. Važte si sama sebe a pusťte ho rychle z hlavy.

Štír – Každá chvíle, kterou spolu strávíte ve výčitkách, bude zbytečná. Pro zlepšení vašeho vztahu potřebujete společné zážitky, pohodu a být chvíli sami. Nevzdávejte se společných víkendů ani dovolené, jen tak svou lásku zachráníte.

Vodnář – Zkuste si společně zahrát golf. Nehleďte na to, co se říká. Tenhle sport není jen pro snoby. Společné učení, vzduch, chůze a možnost si v klidu popovídat vytvoří hotové zázraky.

Ryba – Napětí poleví a červenec i srpen vám umožní začít budovat váš vztah na nových základech. Vaše trpělivost přinese plody.

VÁHY 24.9. - 23.10.

Probuzené emoce vás přivedou na prahu prázdnin konečně k jiným myšlenkám. Ty tam budou starosti a povinnosti. Všechno změní jeden letmý úsměv. Platonická láska se stane natolik vzrušující předehrou, že až vztah začne naplno, nebudete schopná slov. Citová bouře je na obzoru. Stávající vztahy díky ní dostanou potřebnou vláhu i touhu znovu propuknout. Přirozené vystupování a obyčejná elegance dají vyniknout vašim půvabům, a hlavně vaší osobnosti. Nezapomeňte na dny kolem novoluní (22. července) – sehrají klíčovou roli.

Jak na něj, je-li:

Beran – Nechte se unést jeho potrhlými nápady. O čem vy jen sníte, to on zkusí realizovat. Nebudete-li u toho vy, využije první příležitosti, aby byl s kamarády. Chraňte si svá privilegia.

Býk – Snad se umoudří a všimne si, že vám rutina leze opravdu krkem. Začne tím, že vám nabídne určitý dárek. Nehledejte na něm mouchy. Berte ho jako klíč k dalším pokladům.

Blíženec – Vaše spojení budou hotovou hrozbou pro všechna společná i vlastní konta. Chcete se dovolenou zcela zruinovat?

Rak či Ryba – Jeho emoce budou nad vaše chápaní. Chvílemi si můžete připadat jako pořádný cynik. Jestli chcete mít společnou pohodu, vyhněte se emotivním rozhovorům. S chladnou hlavou půjdou slova volit lépe.

Lev – Budete jeho ozdobou, chloubou, ale i tím jediným blázínkem, který ho ve všem podpoří. Společné léto bude naplněné dobrodružstvím. Proto rychle odložte svoje zábrany a předsudky.

Panna – Myslíte, že je přízemní? Zkuste si to znovu probrat ze všech stran. Možná poznáte, že vás upozorňuje na nepříjemná fakta, která už delší čas házíte ze stolu.

Váha či Vodnář – Jako prázdné a nesmyslné vám budou připadat všechny dny, kdy nebudete moct být čtyřiadvacet hodin spolu. Láska, nebo závislost?

Štír – Jeho nároky jsou vždy velké. Nedělá výjimky. Jakmile začne žárlit, věřte, že změna jeho stavu bude jen ve vašich rukách. Potřebuje podporu a spolupráci, a ta se možná potichu vytratila.

Střelec – Odpusťte mu drobné malichernosti. Má pro vás srdce otevřené – a že se občas zapomene s kamarády? Během léta pochopíte, že vy jste pro něj tou nejdůležitější osobou.

Kozoroh – Možná je dobře, že se pomalu poznáváte. Nic neuspěchejte. Necháte-li věcem volný průběh, poznáte pravdu.

ŠTÍR 24.10. - 22.11.

V červenci důvěřujte své intuici. Jako blesk z čistého nebe vám rychle napoví, kdo k vám patří a kdo ne. Rozjedete to ve velkém stylu. Nebudete šetřit ani sebe, ani peněženku, natož svého vyvoleného. Nebude divu, začne-li vám říkat „Divoká“. Indiánské jméno bude vystihovat váš charakter. V srpnu můžou některé z vás narazit na to, že mít dva vztahy najednou není nic, co by dlouhodobě dokázaly tajit a vnitřně ustát. Chcete-li se trápit, pak pokračujte v tom, co doposud. Poznat, že můžete vztahy rozseknout, vám dodá potřebnou sílu.

Jak na něj, je-li:

Beran či Lev – Stojí o vás. Provokujete a dráždíte jeho představivost. Umožněte mu, ať si na vás troufne. Odvahy má na rozdávání, ale vaše pochvala a obdiv budou k nezaplacení.

Býk – Co se škádlívá, rádo se mívá. Tak proč házet flintu do žita. Neúnavně vkládejte své city do vztahu.

Blíženec – Vyplní vám všechno, co si budete přát. Ovšem, opravdu si chcete z partnera udělat gaučového psíka, nebo mít vedle sebe muže? Nevyzdvihujte jeho nedostatky. Sama nejste dokonalá.

Rak či Ryby – Všechno vám hraje do ruku. Červencové omámení vystřídá srpnové vystřízlivění. Pro někoho možnost se nadechnout uprostřed pevných pout, pro druhé nutnost čelit utajovaným nepříjemnostem.

Panna – Zdá se vám příliš suchopárný a že už starý narodil? Opak může být pravdou. Dejte mu šanci. Trpělivost objevování vám odhalí jeho skrytý temperament.

Váha či Vodnář – Není jen intelektuál s vytříbeným vkusem. Je v něm i kus romantika a snílka, který vás bude bezmezně obdivovat. Jste jedním s křídel jeho snů.

Štír – Dva silní spojenci, dokonalí partneři, ale i mocní protivníci. Stačí malá jiskra a vzplane vášeň, s kterou půjde ruku v ruce i síla vše v jednom okamžiku zničit.

Střelec – Jeho šance rostou den ode dne. Napadlo vás, že byste mu rovnou řekla, ať vás rovnou unese na kraj světa? Řekněte mu, co cítíte a co chcete.

Kozoroh – Starosti a finanční situace vám mohou značně pošramotit vztah. Některé těžké chvíle se nedokáží vždy ustát se ctí a eleganci. Důležité je, abyste nezapomněla odpouštět.

Prázdninoví krasavci loví své oběti mezi turistkami toužícími po dobrodružství.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

STŘELEC 23.11. - 21.12.

Láska je mocná čarodějka, ale jejím konkurentem můžou být vaše pracovní ambice. Jakmile ucítíte příležitost prosadit své projekty a plány, bude se muset váš přítel obrnit nezdolnou trpělivostí. Vše mu vynahradíte už v prvních náznacích úspěchu. Podělíte se s ním o svou radost, nadšení a pro změnu ho začnete dusit láskou. Jak lépe poznat, že vás miluje, než tak, že vás dokáže neustále podporovat a obdivovat. Jediné, co byste neměla podcenit, je vaše společná dovolená. Nepodlehněte iluzi, že na ni můžete jet klidně na začátku podzimu. Léto je tu pro vás.

Jak na něj, je-li:

Beran či Lev – Jsou to horké hlavy, ale pokud půjde do tuhého rozhodně vás nepodrazí. Víte dobře, že důležité věci jim musíte několikrát opakovat. Do společného programu zahrňte sport, plavání, jízdu na kole – jednoduše pohyb. Váš vztah se tím výrazně oživí.

Býk, Panna či Kozoroh – Jsou plní smyslnosti a očekávání. Otázkou je, zda se jim pokusíte vyjít vstříc. Nemyslete si, že se bez vás neobejdou. Sami si umí poradit a jakmile vás několikrát nebudou mít po svém boku, zvyknou si na samotu. Na rozdíl od vás si s ní umí poradit.

Blíženec – Jejich vtip a lehkovážnost vás vždy vyvedou z míry. Jsou už prostě takoví, nic neberou vážně. Myslíte si, že jsou lehkovážní v lásce? Důvěřujte jim.

Rak – Nemůžete sama čelit osudu. Nálady se vám proměňují jako počasí, což ho sice rozčiluje, ale na druhou stranu dobře ví, jak moc si vaší péče, lásky a šarmu váží.

Váha – Dopřejte si společně luxus nedělat víc, než co skutečně musíte. Podívejte se jeden na druhého, možná zjistíte, že láska vám kouká z očí a vy po ní šlapete okovanými botami.

Štír – Vše, co se mezi vámi zrodí v červenci, budete muset v srpnu opatrovat. Nenechte se zaskočit první vážnou hádkou. Jen slabí a lítostiví utíkají ze vztahu při první bouřce.

Střelec – Podle sebe, suďte partnera. Červenec udělá tlustou čáru za nezdary. Oheň srpna mu rozproudí krev a oba se společně pustíte do všeho, co jste si naplánovali.

Vodnář – Dejte si čas s rozhodnutím. Není lehké si přiznat, že vnitřně spěcháte a díky tomu nedokážete trpělivě čekat na jeho vyjádření. Lásku se nevynutíte ani nevydupete.

Ryba – Uvědomte si, že na rozdíl od vás je dost plachý. Temperament mu nechybí, ale musí vše ukazovat hned, jak lusknete prsty.

KOZOROH 22.12. - 20.1.

Mnohé víte, ale přesto se trápíte věkovým rozdílem mezi vámi a partnerem. Co kdybyste na chvíli zapomněla na to, co se povídá a zkusila jednoduše žít. Všechno nemusí být jasně definované a statisticky doložitelné. Odvažte se. Můžete si dovolit hrát vysokou hru. Ukáže se vám, že risk se vyplatí. Žádná povinnost vám neunikne a přesto si můžete klidně pohrávat s fantazií. Červenec vám dá jasně najevo, co a kde je třeba dělat. Jediný varovný signál by měl být jakýkoliv náznak citového nátlaku. Vaši vnitřní křehkost by neměl nikdo zneužívat.

Jak na něj, je-li:

Beran – Nemyslete si, že zrovna tohoto muže si zcela podrobíte. Vždycky bude mít něco v záloze. Jeho povaha je nezávislá a ve značné míře svéhlavá. Zkrotíte ho důvěrou a upřímností.

Býk či Panna – Země k zemi, svůj k svému, ale přesto nemusíte přemáhat úzkost. Řekněte jeden druhému, co vás trápí. Vždyť na to čeká. Má sto chutí vás podpořit a být s vámi v dobrém i zlém.

Blíženec – Jeho lehkomyslnost pro vás nebude příliš přitažlivá. Tak nějak vám bude stále připadat, že je mu na ničem a nikom pořádně nezáleží.

Rak – Nehleďte na drby, které o vás dvou kolují. Váš vztah nijak neohrozí, pokud sama nedáte prostor závisti, aby si nazula vaše boty.

Lev – Už na začátku vám bylo jasné, že „pan Božský“ si musí vždy najít svůj prostor pod sluncem. Nedopustí, aby byl druhý. Nechte mu to jeho štěstí. Váš malý kompromis ocení svou velkorysostí.

Váha či Vodnář – O prázdninách vynikne vaše svobodomyslnost. Bude mít co dělat, aby vám vymluvil to, s čím nebudesouhlasit. Neustupte! Vaše organizační schopnosti se vždy ukázaly praktičtější než jeho nekonečné řeči.

Štír či Ryba – Rozhodující okamžiky bývají prchavé. Projevem sentimentality není, že si na památku necháte špunt z lahve, která vás seznámila, nebo kamínek z cesty, která vás svedla dohromady.

Střelec – Přátelé vás zaskočí tím, že vás s ním dají dohromady. Nemusíte brát, co se nabízí, ale můžete zkusit, zda na jejich nápadu není kapka pravdy.

Kozoroh – Nenechte si vnutit pravidla společnosti, ve které žijete. Jsou opravdu vaše? Kolikrát se vám osvědčila a jakou vlastně mají nad vámi moc? Nešlapejte si po vzájemném štěstí.

VODNÁŘ 21.1. - 19.2.

I beznadějná situace se jednou svou beznadějí vyčerpá a poskytne prostor změně. Nutností je být stále ve střehu. Umíte se prezentovat jako nezávislá a soběstačná žena, ale opravdu takto chcete žít? Závěr července vás přesvědčí, že opravdová láska bývá z masa kostí. Spolu s ní se nesou nároky a nutnost projevovat city. Umíte to, jen to chce svou dovednost stále zkoušet. V průběhu srpna vás potěší, že si budete jistá tím, že vás spojuje víc než jen náklonnost. Díky tomu si nenechte líbit ústrky a odsuzování z řad lidí ve vašem zaměstnání. Už se máte o koho opřít, tak toho využijte

Jak na něj, je-li:

Beran – Držíte se svých jistot nebo zvyků? Budete si muset vybrat. On nebude mít tolik trpělivosti. Řekněte si alespoň pro sebe, jak to doopravdy máte, a podle toho jednejte.

Býk, Panna či Kozoroh – Je jako medvídek který vás budou na rukou nosit. Záležet bude jen na vaší ochotě podvolit se jeho tzv. jednoduchosti. Vnímá svět od základů a může vás mnohé naučit.

Blíženec – Dělat druhému vrbu je vhodné, pokud je váš kamarád. Máte-li vedle sebe partnera, tak je na zvážení, zda je dobrému dělat až tak velkého parťáka. Jste jeho múza, nebo jeho zpovědník? A co láska a sex?

Rak – Žádná unáhlená rozhodnutí ovlivněná emocemi. Držte si svůj záchvat prudkosti a tvrdých slov na uzdě. Nemusíte se bát – nic vám neuteče a vášnivé chvíle se neztratí.

Lev – Braňte se! Nenechte si líbit ústrky či odsudky. Léto si žádá jasná gesta a rozhodné jednání. V první řadě je důležité, co vás dva spojuje a baví a pak to, co po vás chce rodina.

Váhy – Pusťte do společného života poezii. Zmírníte tak chvíle zmatků, nervů a chaosu. Neměli byste zapomínat, že nejenom prací jste živi.

Štír – Svlékněte „železnou košili“ zvyků a zkuste toto léto učinit pokus o změnu. Nemusíte jezdit tam, kde to znáte. Dobrodružství čeká na každém kroku, jen mu dejte příležitost.

Střelec – Celý svět nespasíte, ale pomocnou ruku můžete podat právě jemu. Nebo si myslíte, že vás už vůbec nepotřebuje?

Vodnář – O muži, který o vás nejeví patřičný zájem, si už konečně přestaňte dělat iluze. Pro jedno kvítí o letošních prázdninách slunce nesvítí.

Ryba – Ve vztahu nemusíte strhnout rekordy v tom, kolikrát mu sdělíte, jak ho milujete. Zkuste být záhadná. Předzvěstí vašeho úspěchu bude to, že kolem vás začne nebývale nápadně kroužit.