Internet v TV

Tato funkce byla prozatím dosti přehlížená, uživatelům mnoho nenabízela. Svět internetu se nyní na televizi podstatně rozšiřuje. Samsung například v nových modelech bude mít plnohodnotný prohlížeč. Obchod s aplikacemi poté nabídne různá další vylepšení stejně jako u chytrého telefonu. Google společně se Sony již minulý rok představil svůj koncept Google TV. Chytré prohledávání internetu na jakékoliv televizi ovládané pomocí klávesnice nebo smartphonu by mohlo být hodně zajímavé.

Tablety

Už na CES v Las Vegas bylo jasné, kudy vítr povane. Na veletrhu se objevilo asi 80 konkurentů iPadu. Apple v nejbližších dnech údajně odhalí svou druhou generaci revolučního zařízení. Konkurence povětšinou vsází na operační systém Android 3.0, který se objeví jak na novém Samsung Galaxy Tab, tak Motorole Xoom.

Fotogalerie
9 fotografií

Rozmach 3D

Rok 2010 byl tím, kdy na trh přišly 3D televizory. Mnohé však nutnost nosit brýle od technologie odrazuje. Toshiba své 3D televizory, ke kterým nepotřebujete brýle, již představila. Na foťácích, herních konzolích (Nintendo 3DS), nebo dokonce telefonu od LG jsou také displeje, na kterých vidíte 3D obraz bez brýlí. Do domácností se více dostanou záznamová zařízení zvládající 3D.

Výkonnější smartphony

Vedle tabletu se pravděpodobně brzy stane centrem našeho vesmíru i chytrý telefon, který už není pouze k telefonování a posílání SMS. Pomocí různých aplikací si můžete organizovat den, dietu, ovládat počítač mimo domov a mnoho dalšího. Chytrý telefon s připojením na internet funguje i jako navigace, hudební přehrávač, kompas, vodováha a další pomůcky. Nové modely jako LG Optimus Speed a Samsung Galaxy S II mají již dvoujádrové procesory a jsou mnohem rychlejší.

➤ Tablety
Už na CES v Las Vegas
bylo jasné, kudy vítr povane.
Na veletrhu se objevilo
asi 80 konkurentů iPadu.
Apple v nejbližších dnech
údajně odhalí svou druhou
generaci revolučního zařízení.
Konkurence povětšinou
vsází na operační systém
Android 3.0, který se
objeví jak na novém Samsung
Galaxy Tab, tak Motorole
Xoom.