Handheld to bude opravdu originální. Bude mít totiž operační systém Android, takže si na něm zahrajete ty nejnáročnější hry pro tablety a chytré telefony. Půjde o verzi 4.2 Jelly Bean bez nadstavby.

Pohodlné ovládání vyřešeno

Shield bude mít dotykový pětipalcový displej s HD rozlišením 720p. Jak ale hráči moc dobře vědí, ovládání her je tímto způsobem stále nešťastné a necitlivé. Proto přišli vývojáři z Nvidie s tím, že k jejich nové herní mašince bude napevno připojen joypad s analogovými páčkami. Složení akčních tlačítek je přitom stejné jako na Xboxu 360.

Streamování náročných her

To vše využijete při hraní stříleček jako Dead Trigger 1 & 2, které se podle ohlasů na Shieldu výborně hrají. Mimo to umí nadcházející handhled od Nvidie i streamovat náročnější hry. A to takové pecky jako Battlefield 3, Resident Evil 6, Assassin’s Creed III, Batman: Arkham City, The Elder Scrolls V: Skyrim nebo Portal 2.

Slušný hardware

Hardwarově na tom není Shield vůbec špatně. O výkon se postará mobilní procesor Tegra 4 s 72 grafickými jádry a čtyřmi procesory Cortex-A15 taktovanými na 1,9 GHz. Operační paměť bude 2 GB RAM, úložná paměť 16 GB, rozšířit jí půjde pomocí microSD karet. S rozměry rozměry 158 x 135 x 57 mm váží jen 579 gramů.

Snížení ceny

Ještě před vydáním se rozhodla Nvidie pro snížení ceny na 299 dolarů, tedy o celých 50 dolarů méně, než byla původní oznámená cena. Společnost vyslyšela přání zákazníků, kteří po nižší ceně prahli. V přepočtu jde o necelých 6 tisíc korun. Nvidia Shield startuje 27. Června, ale zatím jen v USA a Kanadě. Plány pro prodej v Evropě zatím odhaleny nebyly.

Fotogalerie
4 fotografie