Známých detailů o třetí generaci tabletu od Applu není příliš. Podle analytika společnosti DisplaySearch Richarda Shima ale bude mít nový iPad rozlišení displeje QXGA, tedy 2048 x 1536 pixelů. „Velikost displeje by měla být 10 palců (25,4 centimetru). Apple je získává od tří různých dodavatelů,“ prohlásil Shim. A právě tato atraktivní čísla chce Samsung se svým novým tabletem pokořit a zastínit.

iPad 2 bude zastíněn svým nástupcem hlavně v oblasti displeje, který bude mít hladší rozlišení
Autor: ČTK

Samsung s vyšším rozlišením proti Applu

Odhalené specifikace Galaxy Tab 11.6, dosud nepředstaveného modelu, jsou totiž ještě lákavější. Bude se totiž jednat o tablet s nejvyšším rozlišením vůbec. Podle exkluzivních informací technologického serveru BGR bude jeho rozlišení 2560 x 1600 pixelů (WQXGA). Displej bude taktéž větší než u iPadu. Označení 11.6 by mělo znamenat rozměry 11,6 palce, tedy 29,5 centimetru. A na tabletu s takovou obrazovkou bude radost prohlížet noviny nebo internet v prohlížeči. Výroba displejů pro nové tablety od Samsungu i Applu již začala.

Lehce pozměněný Samsung Galaxy Tab 10.1n, design původního tabletu byl upraven kvůli soudnímu zákazu prodeje
Autor: Samsung

Stejně výkonné procesory

Galaxy Tab 11.6 ale nemá být jen dobrým tabletem na pokoukání, ale v jeho útrobách se má nacházet i silní procesor. Jednat se bude o dvoujádrový Exynos 5250 taktovaný na 2 GHz. Nový procesor pro iPad 3 A6 by měl být obdobně výkonný. Samsung pro nový tablet připravuje taktéž dokovací režim pro bezdrátové hraní videoher v HD rozlišení na televizorech. Nový iPad 3 bude pohánět nejnovější verze operačního systému iOS, u Galaxy Tab 11.6 to bude Android 4.0 Ice Cream Sandwich.