Tzv. leaky neboli úniky jsou v herním světě relativně časté. Obvykle jde o nepotvrzené informace, které se často nakonec ukážou jako pravdivé. Někdy se objeví i screenshoty či videa. To, co se stalo s šestým dílem videohry Grand Theft Auto, je pro tvůrce hotová apokalypsa.

Zvěsti byly pravdivé

Prototyp hry, dost možná pre-alfa fáze hry, byl odhalen nejenom v obrázcích, ale i dlouhých videích. Hra není viditelně hotová - a v tomto stavu ji veřejnost nikdy neměla spatřit. Ukázalo se však, že některé už dříve kolující zvěsti o GTA VI byly pravdivé. Například to, že ženskou hrdinkou bude Hispánka Lucia.

Další hratelnou postavou bude Jason, jehož vzhled připomíná lehce vidláka. Mezi těmito dvěma hrdiny prý vznikne romance ve stylu Bonnie a Clydea. Hra je údajně zasazena do Vice City současnosti. Moc poznat to ale mnohdy není. Pravdivost leaků potvrdilo již i samotné herní vydavatelství Rockstar Games. Vývojáři jsou z nich zdrcení.

Práce na GTA VI pokračují podle plánu

„Jsme extrémně zklamaní, že s vámi sdílíme detaily o naší příští hře tímto způsobem. Naše práce na dalším díle Grand Theft Auto budou pokračovat podle plánu,“ prohlásili vývojáři. Mezitím se ozval i hacker, jenž má únik na svědomí. Prý má další materiály ke zveřejnění, ale je ochoten se domluvit. Vyděrač!

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Velkolepý návrat GTA? Cyberpunk 2077 byl větší průšvih, říká novinář 1/96. Jiří Marek

Fotogalerie
19 fotografií