Hra se stala natolik populární, že dodnes drží rekord v Guinessově knize rekordů za nejhranější MMORPG hru na světě. Hra nyní pokořila další milník, když dostala formou posledního patche podporou nejnovějšího grafického API DirectX12 od Microsoftu, informuje Guru3D.

Na to abyste jsi mohli ve hře zapnout nové grafické efekty, který tento patch přináší, je třeba mít v počítači grafickou kartu, která DirectX12 podporuje. To jak si dnešní grafické karty od AMD a Nvidie s tímto patchem poradily, se podávala redakce Computerbase.de.

TIP: World of Warcraft a další hry od Blizzardu už si nezahrajete na starších verzích Windows

Z grafu je patrné, že si lépe vedou grafické karty od AMD, kde výkon po zapnutí DirectX12 zůstává přibližně stejný. Nemilé překvapení ale přináší aktivace u grafických karet Nvidia.

Například u Geforce GTX 1080 8GB dochází k poklesu výkonu o citelných 31 % a grafická karta se dokonce propadá až za konkurenční RX Vega 64. Stejný osud potkal i Geforce GTX 1060 6GB, která se propadá až za konkurenční Radeon RX 580 8GB. Pro majitele grafických karet Nvidie je tedy momentálně lepší vydržet na DirectX11 a počkat až Nvidia tuto situaci neopraví formou nových ovladačů.