Herní mechanismy, vizuální stránka i hrdinové – to vše zůstává v druhé epizodě stejné. Dvě dvojice hlavních postav prožívají na mutanty a nestvůrami zamořeném ostrově kdesi u Ruska holý boj o život. A každá z nich v jiné časové etapě.

Clarie se svou parťačkou Moirou zažijí drsnou bitvu s nemrtvými v opuštěné vesnici. V té však narazí i na staré známé z Terra Save, organizace, která se snaží minimalizovat škody způsobené lítým bojem s bioterorismem. Gabe a Pedro jsou ale trapné a nudné postavy, jejichž dialogy by vymyslel i žák zvláštní školy.

Váš tým se tak alespoň na chvíli rozroste. Jinak jsou role stále pevně rozděleny – Claire se ohání zbraněmi, zatímco Moira se s páčidlem dostane do zabarikádovaných prostor a zároveň má léčitelský um, který se po boji více než hodí. Hru lze hrát v jednom hráči a přepínat mezi hrdiny, lepší varianta je však hra ve dvou hráčích na rozdělené obrazovce.Druhá dvojice hrdinů je taktéž odlišná – Barry je po zuby ozbrojený člen protibioteroristického komanda BSAA. Střelnými zbraněmi se ohání jako mistr a stejně jako Claire umí mutanty zlikvidovat neslyšně i zezadu. Plížení je v druhé epizodě mnohem více než v té první.

A stejně tak kooperace. Speciální schopnost Natalie – vidět mutanty i přes zdi – se totiž maximálně hodí při bojích s novými neviditelnými protivníky. Ty Barry vůbec nevidí, takže obyčejné ukázání směru malou holčičkou může zachránit i život. Jinak vás tento mutant zabije jednou ranou.

A zůstaň dole, prašivý zmutovaný čokle!
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Nových nepřátel je však mnohem víc, po krku vám půjdou obří bossové, někteří s vrtačkou, a také zmutovaní psi. Nové zrůdy jsou opět děsivé. Navíc se na vás protivníci budou řítit v mnohem větším počtu. Životnost hry se pohybuje kolem dvou a půl hodiny.

Vždy si však můžete zahrát režim Raid, kombinaci RPG a arkádové akce, ve které procházíte úrovně plné specifických protivníků i s nadpřirozenými schopnostmi, které v příběhové kampani nejsou k vidění. Nově si v něm můžete zahrát i za Gaba a Pedra.

Fotogalerie
20 fotografií
Druhá epizoda Resident Evil Revelations 2 opět šponuje příběh, který končí typickým pokračování příště. Tentokrát je ale zápletka vyšponována ještě víc. Jakmile fandové zjistí, kdo se schovává v obrovské věži a dohlíží na hrdiny sledované speciálními náramky, budou nadšeni.

Hodnocení Blesk.cz: 8/10 

Plusy:

Pořád napínavá hororová akce
Větší důraz na kooperaci
Noví nepřátelé
Více plížení
Vyvíjející se příběh na pokračování

 

Minusy:

Trapné vedlejší postavy
Jednoduchý design levelů

 

Infobox

Datum vydání:  4. březen 2015

Platformy: PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 3, PC

Cena: 689 Kč (kompletní hra v digitální podobě – PS4)

Výrobce: Capcom

Vydavatel: Capcom

Distributor v ČR: Cenega

Jazyk: AJ